Poslanik Pokreta Snaga Srbije u Skupštini govorio o zakonu o srpskom jeziku i očuvanju ćirilice

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačića sazvao je, na zahtev Vlade Republike Srbije, Trinaesto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije

  • 0
Sednica Skupštine Srbije Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Narodna skupština započela je pretres, u pojedinostima, o Predlogu zakona o upotrebi srpskog jezika u javnom životu i zaštiti i očuvanju ćiriličkog pisma.

O Predlogu zakona o upotrebi srpskog jezika u javnom životu i zaštiti i očuvanju ćiriličkog pisma govorio je u ime Pokreta Snaga Srbije BK narodni poslanik dr Marko Bogdanović.

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačića sazvao je, na zahtev Vlade Republike Srbije, Trinaesto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije.

Za ovu sednicu utvrđen je sledeći dnevni red: Predlog zakona o upotrebi srpskog jezika u javnom životu i zaštiti i očuvanju ćiriličkog pisma. Predlog zakona, u ime predlagača, obrazložila je potpredsednica Vlade, ministarka kulture i informisanja Maja Gojković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA