Nemačka zahteva uklanjanje specijalnih jedinica Kosovske policije i blokada na severu

Savezno ministarstvo spoljnih poslova Nemačke poziva obe strane da se suzdrže od bilo kakvih provokacija i da odmah deeskaliraju situaciju.

  • 1
Nemački parlament Bundestag Foto: Tanjug/AP

Situaciju na severu Kosova pomno prati i Nemačka, a portparol nemačkog ministarstva spoljnih poslova izjavio je da obe strane treba da se uzdrže od bilo kakvih provokacija i eskalacije situacije, piše Gazeta ekspres.

U nemačkom MSP dodaju je da zvanični Berlin u potpunosti podržava zahtev šefa diplomatije Evropske unije Đuzepa Borelja za uklanjanje specijalnih jedinica Kosovske policije i blokada na Jarinju i Brnjaku.

- Savezno ministarstvo spoljnih poslova Nemačke pomno prati situaciju na severu Kosova i granične prelaze. Pozivamo obe strane da se suzdrže od bilo kakvih provokacija i da odmah deeskaliraju situaciju. U potpunosti podržavamo rad specijalnog predstavnika EU Miroslava Lajčaka da se konstruktivno uključi u dijalog o normalizaciji koji vodi EU. Potpuno podržavamo nedavne izjave visokog predstavnika EU Đuzepa Borelja po tom pitanju - rekao je portparol MSP Nemačke.

Iz MSP Nemačke su dodali i da pozivaju Srbiju i Kosovo "da se sastanu što je pre moguće kako bi razgovarali o daljem putu i drugim hitnim pitanjima".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Putin

    28. septembar 2021 | 14:15

    Ooooo Nemciiii.. Frkica od kad je javio Tata igre?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA