Iz Evropske unije potvrdili: Petković i Bisljimi danas u Briselu

Prvi pozitivan korak u rešavanju trenutne situacije na Kosovu je dolazak glavnih pregovarača u Brisel - naglašava portparol EU Peter Sano.

  • 3
Aleksandar Vučić Brisel Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Portprol EU Peter Stano potvrdio je da će se glavni pregovarači Beograda i Prištine, Petar Petković i Besnik Bisljimi, sastati danas u Briselu, prenosi Tanjug.

Prethodno je Stano naglasio da će "prvi pozitivan korak" u rešavanju trenutne situacije na Kosovu biti dolazak glavnih pregovarača u Brisel.

- Oni će iskoristili platformu dijaloga da razmotre put napred što znači deesaklaciju situacije, jer ono što se trenutno dešava nije dobro ni za narod na Kosovu, u Srbiji, ali i u regionu - poručio je Stano.

Šef diplomatije EU Žozep Borelj u jučerašnjem saopštenju najavio je sastanak glavnih regovarača uz očekivanje da je od ključne važnosti da oni dođu "sa mandatom da razgovaraju o daljem putu i pronađu održiva rešenja koja su u interesu građana".

Stano je ocenio da "dijalog Beograda i Prištine nije propao" kao i da EU veruje da će na kraju "biti moguće da se obe strane dogovore" oko rešenja kako za trenutnu krizu na Kosovu tako i sveubuhvatnog rešenja o normalzaciji odnosa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Shqipëtar

    29. septembar 2021 | 08:45

    Tzv drzava Kosovo ide na pregovore sa Srbiom.Zasto bi jedna drzava pregovarala sa svojom teritorijom za nesto?Srbija ima kontrolu nad Kosovom ali na Granicu treba skinuti tablice.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA