≫ 

Dodik povlačenje ROSU ocenio kao diplomatsku pobedu: Sprečen pokušaj da se politički ekstremizam odomaći

Dodik je izjavio Srni da je Vučić ovim diplomatskim uspehom Srbije na miran i demokratski način obezbedio Srbima na Kosmetu da mogu da žive u miru i slobodno se kreću i tako još jednom pokazao sposobnost i snagu Srbije da brani svoj narod na Kosovu i Metohiji, te da ga u tome ne mogu omesti ni pretnje ni pritisci nikakvih kosovskih specijalnih snaga ni međunarodnih mešetara

  • 16
KIM SITUACIJA PRELAZI Foto: Tanjug/Aleksandar Nićiforović
KIM SITUACIJA PRELAZI Foto: Tanjug/Aleksandar Nićiforović

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik naglasio je da je rešavanje krize na severu Kosmeta državnički potez predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je još jednom pokazao da je čovek mira i dijaloga, a ne sukoba.

Dodik je izjavio Srni da je Vučić ovim diplomatskim uspehom Srbije na miran i demokratski način obezbedio Srbima na Kosmetu da mogu da žive u miru i slobodno se kreću i tako još jednom pokazao sposobnost i snagu Srbije da brani svoj narod na Kosovu i Metohiji, te da ga u tome ne mogu omesti ni pretnje ni pritisci nikakvih kosovskih specijalnih snaga ni međunarodnih mešetara.

- Povlačenje pripadnika ROSU predstavlja diplomatsku pobjedu Vučića, koji je tako spriječio da se na sjeveru Kosmeta odomaći virus političkog ekstremizma, izbjegnu sukobi i sačuva mir. Ovo je prvi put da se na Balkanu povlače snage koje su osokoljene podrškom nekih međunarodnih faktora pokušale da silom rješavaju nesporazume izbjegavajući dijalog, dok se to na primjer u BiH nikada nije dogodilo - istakao je Dodik.

On je ukazao da se u BiH izbegava unutrašnji dijalog koji jedino može doneti pravično rešenje i sačuvati mir i stabilnost.

- Veliki diplomatski uspjeh Vučića i srpske strane je i taj što je Evropska unija konstatovala da nije poštovan Briselski sporazum sa kosovske strane, kada je u pitanju zajednica srpskih opština te da će to sada biti prioritetna tačka na sljedećim pregovorima dvije strane u Briselu - rekao je Dodik.

SRBIJA RS VUCIC Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Republika Srpska, koja je sa uzbuđenjem pratila događaje na severu Kosova i Metohije, naglasio je Dodik, sa olakšanjem je primila odluku o rešavanju ove krize, dajući punu podršku Srbiji sa Aleksandrom Vučićem na čelu koji je obezbedio mir i slobodu kretanja za našu braću na Kosovu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djota

    1. oktobar 2021 | 11:46

    Sta se bre ovaj Dodik vise petlja oko Srbije,ko njega pita za nesto,videli smo u Bosni sta radi

  • Армаггедон

    1. oktobar 2021 | 11:44

    Миле,време је да одеш.

  • Mihajlo

    1. oktobar 2021 | 11:52

    A narod koji 12 dana čami tamo misliš da je njima bilo lako... samo prazna obećanja iz Beograda i čekanje da drugi reše problem.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA