≫ 

Vozila sa oznakama srpskih gradova, koja su pošla ka Srbiji, vraćena sa Jarinja

Više osoba koje su svojim automoblima pokušale da pređu prelaz Jarinje ne znaju koji je razlog zbog kojeg ne mogu vozilima da krenu ka Srbiji

  • 19
Kosovo granica Jarinje prelaz Foto: Tanjug/AP

Više osoba koje su svojim automoblima pokušale da pređu prelaz Jarinje, posle povlačenja jedinica Rosu, to nisu mogle da učine, već su im službenici na prelazu rekli da to jedino mogu peške, javlja reporter Kosovo onlajna.

Oni su odlučili da se vrate nazad i ne znaju koji je razlog zbog kojeg ne mogu vozilima da krenu ka Srbiji. Na njihovim automobilima su tablice različitih srpskih gradova, kako sa Kosava, tako i iz Srbije.

Prema dogovoru iz Brisela od 30. septembra, na registarske tablice Srbije i Kosova od 4. oktobra u 8 časova na prelazima će se lepiti nalepnice, kao privremena mera do pronalaska konačnog rešenja.

Podsetimo, prema dogovoru Beograda i Prištine postignutom u Briselu, predviđeno je da se danas specijalne kosovske policijske snage, istovremeno sa srpskim barikadama, povuku sa administrativnih prelaza Jarinje i Brnjak.

Rano jutros velika kolona sa pripadnicima KFOR-a pristigla je na administrativne prelaze, a jedinica Rosu je oko 14.35 napustila Jarinje, a nedugo potom su napustile i Brnjak.

Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da povlačenje specijalnih policijskih jedinica Rosu protiče kako je i dogovoreno u Briselu i da Beograd može da bude zadovoljan ishodom prve faze sprovođenja sporazuma iz sedišta EU.

Video: Srbi ispratili ROSU sa Jarinja uz povike Srbija, Srbija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    2. oktobar 2021 | 18:16

    Da vlada Srbija radi po Ustavu Srbije ili da ODSTUPI. Odavno ste presli crvenu liniju u krsenju Ustava Srbije. Sva vozila iz juzne Srbije nkoja nemaju tablice izdate u republici Srbiji zabraniti im da udju tranzitno kroz centralnu Srbiju pa nek siptari ide okolo Srbije ali ne kroz Srbiju.

  • Siptari horde sa kavkaza

    2. oktobar 2021 | 17:55

    Drumovi ce pozelet siptara al siptara nigde nece biti

  • RAKI

    2. oktobar 2021 | 19:02

    A MI PRAVIMO AUTO PUT KA PRIŠTINI.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA