≫ 

Kancelarija za KiM: Prelazi Jarinje i Brnjak od ponedeljka nastavljaju s radom, stikeri spremni

Građanima će u ponedeljak 4. oktobra na administrativnim prelazima biti dostupne nalepnice za prekrivanje specifičnih delova registarskih oznaka, kao i uputstvo za njihovu aplikaciju, a o istom će biti obavešteni kroz medije

  • 10
Administrativni prelaz Jarinje, granični prelaz KiM Prelaz Jarinje/Foto:Tanjug/Mirjana Mitrović

Prelazi Jarinje i Brnjak nastavljaju sa radom u ponedeljak u 8 časova ujutru, kako je i predviđeno postignutim sporazumom u Briselu, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije.

Oni navode da je povlačenjem pripadnika specijalnih jedinica ROSU i raspoređivanjem pripadnika misije Kfor, kao i uklanjanjem fizičkih barijera sa administrativnih prelaza Jarinje i Brnjak završena prva faza sprovođenja sporazuma u vezi sa registarskim oznakama, koji je postignut u Briselu 30. septembra,

- Sledi priprema za sprovođenje druge faze sporazuma, koja podrazumeva izdavanje lepljivih nalepnica za prekrivanje relevantnih oznaka na registarskim tablicama koje izdaju Privremene institucije samouprave u Prištini, sa čim će se, u skladu sa sporazumom, početi u ponedeljak 4. oktobra u 8 časova ujutru - dodaje se u saopštenju.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, zaduženi za raspodelu stikera građanima, do 4. oktobra proći će posebnu obuku za obavljanje poslova vezanih za primenu režima nalepnica za vozila sa registarskim tablicama koje izdaju institucije u Prištini.

- U cilju što adekvatnije pripreme za sprovođenje druge faze sporazuma, rad na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak iz pravca dela centralne Srbije biće privremeno obustavljen za saobraćaj od subote popodne do ponedeljka 4. oktobra u 8 sati ujutru, kako bi se obavila neophodna priprema sistema za primenu režima stikera, o čemu je glavni srpski pregovarač obavestio i Specijalnog predstavnika EU Miroslava Lajčaka - navodi se dalje u saopštenju.

Naglašava se da će prelazi Jarinje i Brnjak nastaviti sa radom u ponedeljak u 8 časova ujutru, kako je i predviđeno sporazumom.

- Građanima će u ponedeljak 4. oktobra, na svim administrativnim prelazima biti dostupne nalepnice za prekrivanje specifičnih delova registarskih oznaka, kao i uputstvo za njihovu aplikaciju, a o istom će građani biti obavešteni i kroz medije i odgovarajuću informativnu kampanju, kao i kroz asistenciju policijskih službenika na na samim prelazima. Obezbeđen je dovoljan broj stikera za sprovođenje sporazuma - saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

Video: Postignut dogovor o deeskalaciji na severu KiM, ROSU se povlači sa Jarinja i Brnjaka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darko

    3. oktobar 2021 | 09:00

    Sporazum e predvideo lepljenje stikera preko oznaka nase drzave... To ptedstavlja krivično delo falsifikovanja isprave...

  • 🔴🔵⚪

    3. oktobar 2021 | 09:06

    Sta ce biti ako ja nakon ulaska na Kosmet skinem taj stiker?? Nigde nije definisano sta se tada desava. Mozda idem u zatvor??

  • 🔴🔵⚪

    3. oktobar 2021 | 09:04

    Extra. Sad kad idem na Kosmet, stavljam stiker da se ne vide BG table. Izgleda da se ipak i de fakto granicimo sa njima?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA