Vučić u naredna dva dana u poseti Sloveniji

Vučić će prisustvovati Samitu šefova država i vlada iz redova Evropske narodne partije i Samitu lidera Evropske Unije i Zapadnog Balkana

  • 0
VUCIC BEHTELENKA SASTANAK Foto: Tanjug/Rade Prelić

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boraviće 5. i 6. oktobra 2021. godine u Republici Sloveniji, navodi Služba za saradnju sa medijima predsednika.

Prvog dana posete, predsednik Vučić će prisustvovati Samitu šefova država i vlada iz redova Evropske narodne partije, koji će biti održan u prestonici Slovenije.

Drugog dana posete, predsednik Vučić će učestvovati na Samitu lidera Evropske Unije i Zapadnog Balkana, koji će biti održan na Brdu kod Kranja.

Podsetimo, ambasador Slovenije u Srbiji Damjan Bergant rekao je danas da Slovenija želi da Zapadni Balkan što pre pristupi Evropskoj uniji i rekao da očekuje da će predstojeći Samit EU-Zapadni Balkan na Brdu kod Kranja biti "korak ka tom cilju".

- Pozicija Slovenije je jasna, želimo da se Zapadni Balkan što pre integriše u EU, jer smo susedi sa tim zemljama i imamo bliske političke, ekonomske, kulturne veze - rekao je ambasador Slovenije, koja predsedava Savetom EU, na konferenciji "Zaokružena Evropa" u organizaciji Centra za evropske politike.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA