Siniša Mali odbacio tvrdnje da ima 24 stana u Bugarskoj

- Imam jedan stan koji sam uredno prijavio i tamo idem sa decom na letovanje - rekao je ministar finansija

  • 9
Siniša Mali Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Ministar finansija Siniša Mali odbacio je danas tvrdnje da ima 24 stana u Bugarskoj.

- Ja bih zamolio sve one koji se bave tom temom da prestanu da lažu jer to što rade nema nikakvog smisla. Tako mogu da kažu da imam 240 ili 2.400 stanova. Nema nikakve razlike. Imam jedan stan koji sam uredno prijavio i tamo idem sa decom na letovanje - rekao je Mali.

Mali je ocenio da priča o 24 stana zapravo nije prava tema onim ljudima koji se time bave već, kako je rekao, prava tema je to što ne mogu da nađu računa Aleksandra Vučića kojih naravno nema.

On je poručio novinarima da ako postoji nešto što nije urađeno u skladu sa zakonom sa svim dokumentima koji to dokazuju odu kod nadležnih organa, ali ih je i pozvao da, kako je rekao, prestanu da lažu.

- Molim vas zbog moje porodice i javnosti, prestanite da lažete na tu temu. Odgovorio sam još pre nekoliko godina. Ako postoji bilo šta što nije u skladu sa zakonom, izvolite, imate nadležne organe - naveo je Mali.

On je to izjavio danas na konferenciji za štampu u Skupštini Srbije gde je obrazlagao zakone iz oblasti finasija, a na pitanje novinara o optužbama koje je izneo KRIK medijski saradnik Međunarodnog konzorcijuma istraživačkih novinara (ICIJ)u isitaživanju nazavanom "Pandorini papiri".

Dokumenti iz međunarodnog projekta "Pandorini papiri", ukazuju da je ministar finansija Siniša Mali navodno vlasnik 24 luksuzna apartmana na bugarskom primorju. Mali se navodi da je kao vlasnik dve ofšor kompanije sa Britanskih Devičanskih Ostrva kupio 23 stana, a još jedan je kupio na svoje ime.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA