Dačić i predsednik Generalne skupštine Ujedinjenih nacija: Uloga UN važnija nego ikada

Predsednik Narodne skupštine iskoristio je razgovor sa Šahidom da istakne značaj uloge UN za zaštitu teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, kao i rešavanje pitanja Kosova i Metohije

  • 0
Samit Pokret nesvrstanih Foto: ATA Images

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić sastao se danas sa predsednikom Generalne skupštine UN Abdula Šahidom koji boravi u Beogradu povodom Samita Pokreta nesvrstanih zemalja i tom prilikom naglasio da je uloga UN danas važnija nego ikada.

- Uloga UN u svetu koji se suočava sa kompleksnim izazovima važnija je nego ikada i samo zajedničkim aktivnostima moguće je naći rešenja za sve krizne situacije sa kojima se suočavamo - rekao je Dačić tokom razgovora sa Šahidom, sa kojim je obnovio odnose između Srbije i Maldiva.

Dačić je naglasio značaj uloge UN za zaštitu teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije i rešavanje pitanja Kosova i Metohije.

Abdulah Šahid upoznao je sagovornike o prioritetima tokom predsedavanja Generalnom skupštinom, ističući da je borba protiv korona virusa jedna od najvažnijih tema koja zaokuplja čitav svet i da će zbog toga u januaru organizovati sastanak na visokom nivou posvećen vakcinaciji.

Pohvalio je solidarnost koju je Srbija pokazala ustupajući vakcine drugim državama koje nisu uspele da ih obezbede.

Razgovarano je i o drugim prioritetnim pitanjima na agendi UN poput održvog razvoja, klimatskih promena, rodnoj jednakosti i ulozi mladih.

Dačić je informisao sagovorinka o napretku koji je Srbija ostvarila u oblasti rodne jednakosti, da smo među prvih 20 zemalja u svetu po zastupljenosti žena u vladi i među privih 30 po broju žena u parlamentu.

Abudla Šahid izrazio je zadovoljstvo jer je pre par godina, u vreme kada je bio ministar spoljnih poslova sa Ivicom Dačićem obnovio veze između Maldiva i Srbije i izrazio uverenje da će te prijateljske veze nastaviti da se razvijaju.

Sastanku su prisustvovali i potpredsednici parlamenta Vladimir Orlić i Elvira Kovač, šef Odbora za spoljne poslove Žarko Obradović i Sandra Božić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA