≫ 

Vučić na Sajmu naoružanja: Željko Mitrović mu predstavio dron za koji je zainteresovana Vojska Srbije

Dron, koji je inače razvijen za komercijalne namere i protivpožarne aktivnosti, ali može i da se koristi kao oružje, privukao je pažnju predsednika Srbije tokom obilaska štandova na jubilarnom sajmu naoružanja

  • 7
Pink Vucic Sajam naoružanja Printskrin: TV Pink/Ustupljeni materijal

Na 10. Međunarodnom sajmu naoružanja predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je i štand  PR-DC gde mu je vlasnik i direktor Pink Media Grupe Željko Mitrović predstavio dron za koji je zainteresovana i Vojska Srbije, prenosi Pink.

Kako je rekao Mitrović, ovaj dron je razvijen za protivpožarne aktivnosti koje su identične, ili praktično simetrične, sa potrebama namenske industrije.

Vučić je rekao da je puno ljudi iz inostranstva iskazalo interesovanje za dron i konstruktore, te je pitao koliko im vremena treba da projektuju sistem da integriše oružje. Predsednik se raspitivao i za ostale karakteristike drona.

Pink Vucic Sajam naoružanja Printskrin: TV Pink/Ustupljeni materijal

Mitrović je rekao da nosivost uređaja može biti i do čak 40 i 50 kilograma, a u pitanju je dron RV20.

Dron je, inače, razvijen za komercijalne namere, ali može da se koristi i kao oružje.

Pink Vucic Sajam naoružanja Printskrin: TV Pink/Ustupljeni materijal

Predsednik Vučić je danas otvorio jubilarni Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme "Partner 2021" u Hali 1 na Beogradskom sajmu, a nakon obraćanja okupljenima i predstavljanja novog borbenog vozila "Lazanski", predsednik je obišao štandove na Sajmu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA