≫ 

Snimak dramatičnog trenutka kad je upucan Srbin na KiM: Čuje se paljba, ljudi vrište i beže

Na snimku se čuje žestoka pucnjava iz vatrenog oružja i vidi kako građani pomažu jednom koji je pogođen, dok drugi građani beže kako bi našli zaklon

  • 5

Snimak kako prištinske specijalne policijske snage Rosu pucaju na Srbe na severu Kosova, pri čemu je teško ranjen Srećko Sofronijević, pojavio se na društvenim mrežama.

Na snimku se čuje žestoka pucnjava iz vatrenog oružja i vidi kako građani pomažu jednom koji je pogođen, dok drugi građani beže kako bi našli zaklon.

Video: Čaure puščanih zrna i patrone šok bombi po ulicama: Posledice akcije jedinice Rosu

Podsetimo, specijalne policijske snage Rosu upale su danas na sever Kosova u navodnoj akciji protiv „švercera u Prištini, Peći i severnom i južnom delu Kosovske Mitrovice“, kako su saopštile privremene kosovske institucije.

Kako je rekao hirurg Zlatan Elek, direktor KBC Kosovska Mitrovica, čovek koji je ranjen vatrenim oružjem „ustreljen je u predelu grudnog koša“.

- Povređena mu je lopatica i rebro, spremamo se za operacionu salu kako bi mu izvadili metak. On se nalazi u intenzivnoj nezi i u teškom je stanju - rekao je Elek.

Direktor Kancelarije za KiM Predrag Petković saopštio je da se radi o Srećku Sofronijeviću, koji je teško ranjen.

Video: Pucaju šok bombe i suzavac davi: Sukobi zbog hapšenja u Kosovskoj Mitrovici

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Carica Sveta

    13. oktobar 2021 | 13:16

    Uhapsiti Kurtija i rasformirati ROSU. To je jedino rešenje za zaustavljanje konstantnih tenzija, nasilja, prekomerne upotrebe sile. To je obaveza KFORa i EULEXa prema Rezoluciji 1244. Nema pogađanja oko toga. Ovo je krvoproliće što se desilo na severu KiM i još jedan u nizu incidenata. Pod izgovorom borbe protiv kriminala. Zbog slatkiša i lekova, a prošli put zbog tablica. Gotovo je sa ovom praksom.

  • Nadja

    13. oktobar 2021 | 13:11

    PODRSKA NASEM NARODU. Pevaj srbine i kad ti se place!!

  • Barni

    13. oktobar 2021 | 13:52

    A šiptarski autobusi laganicom prolaze kroz Srbiju ka EU zločincima koji ih za ovakve gadosti instruiraju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA