≫ 

Jutro na Kosovu mirno, ali napeto: Otkriveno u kakvom je stanju Sofronijević

Još ima tragova sukoba u Mitrovici i u Zvečanu, na ulicama su patrone od ispaljenih metaka i šok bombi

  • 11

Na severu Kosova i Metohije jutros je mirno, ali napeto, posle akcije interventne jedinice kosovske policije u severnom delu Mitrovice i u Zvečanu. U sukobima je povređeno više civila, a kako javlja RTS, ranjeni Srećko Sofronijević je stabilno i van životne opasnosti.

Podsetimo, pripadnici kosovske policije za ekonomski kriminal i carine u sredu ujutru su zatvorili više prodavnica u severnom delu Kosovske Mitrovice i okolnim mestima, kako bi, kako su saopštili, sprečili krijumčarenje robe.

To je izazvalo reakciju žitelja na severu Kosmeta, koji su kamionima i vozilima blokirali pojedine gradske ulice i raskrsnice. Policija je okupljenje Srbe pokušala da rastera suzavcem i šok bombama, a oni su uzvratili kamenicama. Tada je došlo i do pucnjave.

Juče postavljene barikade u severnom delu Kosovske Mitrovice i u mestu Rudare su uklonjene, tako da je saobraćaj prohodan.

Policija je saopštila da je zbog sukoba uhapšeno osam osoba, a da su za desetak raspisane poternice. Među njima je i dvoje Srba.

Sofronijevićevo stanje i dalje ozbiljno

Srećko Sofronijević, koji je tokom akcije kosovske policije u Zvečanu ranjen u leđa, je na intenzivnoj nezi u bolnici u Kosovskoj Mitrovici. Njegovo stanje je i dalje ozbiljno.

U bolnici u Mitrovici je pregledano još nekoliko osoba koje su povređene tokom akcije policije, ali je većina njih zatražila da bude puštena kući.

Još ima tragova sukoba u Mitrovici i u Zvečanu, na ulicama su patrone od ispaljenih metaka i šok bombi. Ispaljeno je na stotine metaka, a kosovska policija tvrdi da su i demonstranti koristili vatreno oružje.

Predsednik Srbije razgovarao je u Raški sa Srbima iz južne Pokrajine. Srbi su od predsednika zatražili da zaštiti njihovu decu i njih, sa jedinstvenim stavom - da ostaju da žive na Kosovu i Metohiji.

- Ako oni krenu i nastave sa upucavanjem naših ljudi onda zaista nećemo imati izbora, a ja vam još jednom kažem, a moja moja poruka i njima je - čuvaćemo mir. Razumeo sam vašu odluku i voleo bih da ste malo razmislisli, šta god da se desi, Srbija će biti uz vas - poručio je predsednik.

Iz Raške je predsednik Srbije otišao u Kraljevo gde je obišao jedinicu Žandarmerije.

Poručio im je da će čuvati mir i stabilnost po svaku cenu, ali i da zna da će se oni odazvati ukoliko ih država pozove da štite svoj narod.

Video: Srećku Sofronijeviću Albanci su pucali u leđa: Srbin je ranjen tokom upada specijalne jedinice Rosu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    14. oktobar 2021 | 08:55

    NECE ALBANCI STATI SVE DOK IMAJU PODRSKU NATO KRVOLOKA-OKUPATORA SRBIJE !!!

  • nikolas

    14. oktobar 2021 | 08:52

    SVE OVO STO RADE ALBANCI RADE UZ NATO BLAGODKOV KAKO BI PROTERALI SRBE SA NASE SVETE ZEMLJE !!!! NATO VODI RAT PROTIV PRAVOSLAVLJA I MORAMO IMATI S400 I RUSKE I KINESKE BAZE JER SU PLANOVI NATO KRVOLOKA UNISTENJE SRBIJE I SRBA!!!

  • ...

    14. oktobar 2021 | 10:23

    Juce Kosovska Mitrovica, sutra Nis, prekosutra Beograd

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA