≫ 

Apelacioni sud i dalje razmatra zahtev Hašima Tačija da bude pušten iz pritvora

Kosovska policija prema nalogu koji je 8. oktobra izdao sudija za prethodni postupak Nikolas Giju ima rok do 22. oktobra da odgovori na zahtev Specijalizovanih veća za Kosovo da li su u stanju da efikasno sprovedu sve dalje naloge suda u slučaju puštanja iz pritvora nekadašnjih lidera tzv. OVK, koji su optuženi za ratne zločine

  • 0
Hasim Taci, Hag, specijalizovano vece Kosova Foto: Tanjug/AP

Specijalizovana veća u Hagu izdala su nalog kosovskoj policiji da detaljno odgovori da li može da efikasno sprovede sve dalje naloge suda u slučaju puštanja iz pritvora nekadašnjih lidera tzv. OVK Veseljija, Krasnićija i Seljimija, a Apelacioni sud i dalje razmatra zahtev odbrane Hašima Tačija koja je uputila isti zahtev, prenosi Ekonomiaonlajn.

Od njihovog hapšenja i slanja u pritvor u Hag, odbrana Tačija i drugih u više navrata su podnesili zahteve u kojima su tražili da se optuženi brane sa slobode.

Kosovska policija prema nalogu koji je 8. oktobra izdao sudija za prethodni postupak Nikolas Giju ima rok do 22. oktobra da odgovori na zahtev Specijalizovanih veća za Kosovo da li su u stanju da efikasno sprovedu sve dalje naloge suda u slučaju puštanja iz pritvora nekadašnjih lidera OVK, koji su optuženi za ratne zločine.

U zahtevu sudije za prethodni postupak, nalaže se kosovskoj policiji da, kako je navedeno u Aneksu naredbe, pruži informacije o ovlaštenjima i sposobnosti da ograniči kretanje pojedinaca u slučaju otpuštanja, da ih nadgleda i ograniči u komunikaciji, da kontroliše njihov kućni pritvor i sprovođenje svih daljih mera privremenog puštanju na slobodu.

Isti zahtev podneli su i odbranu bivšeg predsednika Hašima Tačija, ali, kako je za T7 potvrdila Kancelarija specijalizovanog tužioca, Apelacioni sud ga još razmatra.

U Specijalizovanim komorama kažu da se ova naredba ne odnosi na garancije treće države.

Video: Hašim Tači na optuženičkoj klupi pred sudijom u Hagu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA