≫ 

"Vršimo snažan pritisak na Prištinu, što se duže odlažu rešenja, biće sve gore"

Ambasador SAD u Beogradu kaže da je video izjave predsednika Vučića, premijerke Brnabić, Petra Petkovića, kao i da je u kontaktu sa kolegama u Prištini, ambasadorima Kvinte ovde u Beogradu

  • 5
Ambasador SAD u Beogradu Entoni Godfri,  Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i drustveni dijalog Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Veoma pažljivo pratimo situaciju u Severnoj Mitrovici - rekao je američki ambasador u Beogradu Entoni Godfri.

Ambasador SAD u Beogradu kaže da je video izjave predsednika Vučića, premijerke Brnabić, Petra Petkovića, kao i da je u kontaktu sa kolegama u Prištini, ambasadorima Kvinte ovde u Beogradu.

- Budite sigurni da vršimo snažan pritisak na Prištinu i da očekujemo da ljudi preuzmu odgovornost za svoje akcije - dodao je on.

Na pitanje, da li ih je iznenadila akcija kosovske policije i da li misli da ovakvi potezi sprečavaju bilo kakav napredak u procesu normalizacije odnosa, ambasador kaže da u ovom trenutku nema dovoljno informacija o poslednjem incidentu.

- Postoje šanse koje treba da se iskoriste da se napreduje. Što se duže odlaže da se tretiraju nerešena pitanja, to će stvari biti gore - naveo je ambasador Godfri za "Novosti", koga bi prema najavama medija na toj poziciji trebalo da zameni Kristofer Hil koji je prekaljeni diplomata, poznavalac regiona i blizak prijatelj i saradnik američkog predsednika Džozefa Bajdena.

Video: Napeto u Severnoj Kosovskoj Mitrovici: Zapaljeni automobili u blizini mosta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Obrad

    14. oktobar 2021 | 11:16

    E, kad vi to kažete, svakom dobronamernom je jasno da treba odlagati i strpljivo čekati novi raspored snaga i uticaja. Što vam se žuri?

  • WILSON

    14. oktobar 2021 | 11:12

    Pritiskajte vi šta hoće, šiptari rade svoj posao šta im se naredi iz Amerike....

  • Ivan

    14. oktobar 2021 | 16:21

    SAD je glavni sponzor drzave Kosovo. SAD se zalaze za medjusobno priznanje dve drzave. Bilo kakav privid objektivnosti je iskljucen.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA