≫ 

Ana Brnabić primila treću dozu vakcine: Jedna opština u Srbiji prešla 80 odsto vakcinisanih

Stručni komitet za imunizaciju preporučio je Kriznom štabu davanje treće doze vakcine protiv korone najmanje šest meseci nakon primanja druge doze i to da treća doza bude RNK vakcina, kakva je Fajzerova ili Modernina

  • 3
BRNABIC SAJAM VAKCINA

Foto: Tanjug/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić primila je treću dozu vakcine na Beogradskom sajmu u Hali 7.

Premijerka Srbije  posle buster doze je izjavila da je sve savršeno organizovano na Sajmu i da joj je drago da se taj kvalitet usluge održava. Drago joj je i da vidi da postoji interesovanje za vakcinaciju, pa čak i za prvu dozu. U međuvremenu je najavila i da se Srbija polako sprema za eventualno uvođenje kovid propusnica.

- Postoji i povećanje interesovanja mladih. Beograd je lider vakcinacije, pa i vakcinacije mladih, kojih ima preko 50 posto vakcinisanih.  Želim da se zahvalim medicinskom štabu koji se uputio i među mlade da ih uputi zašto je vakcinacija važna i da čujemo zašto su oni skeptični prema vakcinaciji - izjavila je Brnabić.

Kako je rekla od jutros od 9 časova treću dozu je primilo 760 hiljada.

- Stari grad je jedina opšptina u Srbiji koja je prešla 80 posto vakcinisanih, ali nažalost tri opštine i dalje imaju ispo9d 30 posto vakcinisanih. To su Mionica, Lajkovac i Tutin - izjavila je Branbić i ponovila da imamo izbor da se svi zarazimo ili da se svi vakcinišemo.

- Vakcinacija, vakcinacija, vakcinacija, to je jedini izlaz, i ja još jednom želim da uputim apel da se svi stariji od 12 godina vakcinišu. Molim vas, slušajte struku, lekare, sve one koji se čitav život bave time- poručila je premijerka.

Ona je najavila sastanak kriznog štaba tokom ove nedelje, da li je potrebno bilo šta dodatno da se uradi.

- Mene ne zabrinjava broj ljudi u bolnicama, jer to nama vakcina drži pod kontrolom. Ali medicinski radnici koji rade u kovid sistemu su užasno umorni. Broj preminulih užasno zabrinjava i to je teško videti svaki dan kad dobijamo presek. Umiru nevakcinisani a toliko je lako spasiti te živote.

Premijerka je najavila da je tražila da se uvede nula posto tolerancije za kršenje postojećih mera.

U Srbiji je treća doza vakcine protiv koronavirusa počela da se daje 17. avgusta. Za treću dozu mora da vam prođe najmanje 180 dana od revakcine, odnosno druge doze.

Podsećamo, stručni komitet za imunizaciju doneo je preporuku za treću dozu vakcine protiv koronavirusa krajem jula, što je medijima potvrdio sekretar u ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek.

Stručni komitet za imunizaciju preporučio je Kriznom štabu davanje treće doze vakcine protiv korone najmanje šest meseci nakon primanja druge doze i to da treća doza bude RNK vakcina, kakva je Fajzerova i kakva je Modernina.

Video: Ana Brnabić prva primila Fajzerovu vakcinu protiv korona virusa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA