≫ 

Skupština Srbije odbila da raspravlja o rezoluciji o genocidu u Srebrenici

Odbijeni su i predlozi da se donese odluka o formiranju komisije za istragu i utvrđivanje broja žrtava agresije NATO 1999. godine, kao i da se svim pripadnicima vojske i milicije RSK prizna staž za vreme koje su proveli u tim formacijama

  • 10
Narodna Skupstina Srbije

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Poslanici Skupštine Srbije odbili su da se dnevni red sednice u utorak proširi raspravom o predlogu rezolucije o genocidu u Srebrenici, koji je podneo poslanik Stranke demokratske akcije Sandžaka Enis Imamović.

Imamović je, obrazlažući predlog, rekao da je rezolucija potrebna nakon svih presuda Haškog tribunala, a zbog mira i pomirenja bošnjačkog i srpskog naroda. Cilj rezolucije je da se zabrani svako propagiranje ovog genocida, veličanje ratnih zločinaca i veličanje genocida nad bošnjačkim narodom, objasnio je on.

Imamović je kao primer tog veličanja genocida i ratnog zločinca naveo poslednji slučaj rukometne utakmice u Novom Pazaru i ponašanja navijača Crvene Zvezde, i konstatovao da deo odgovornosti za to snosi i Skupština, koja „ćutanjem podržava ove ideje i genocidne namere“ na sportskim manifestacijama.

- To je rezultat odobrenja koje daje državni vrh Srbije, koji često veliča genocid, a neretko i ratne zločince - ukazao je on.

Imamovićev predlog nije prihvaćen, kao ni onaj koji su dali poslanici Pokreta socijalista, koji je na listi Srpske napredne stranke, da se donese odluka o obrazovanju komisije za istragu i utvrđivanje broja žrtava agresije NATO 1999. godine. Odbijen je i predlog poslanika SNS Miodraga Linte da se svim pripadnicima vojske i milicije Republike Srpske Krajine u Srbiji prizna u staž vreme koje su proveli u tim formacijama.

Na dnevnom redu Skupštine su tri zakonska predloga koji se tiču graničnih prelaza i pograničnog saobraćaja sa Bosnom i Hercegovinom, kao i predlozi zakona o saradnji u oblasti odbrane sa Egiptom i zakona o saradnji sa Austrijom u oblasti zaštite od katastrofa.

Video: Ovo je 7. ili 8. upad na sever Kosova, najgrublje krše sporazum: Vučić o potezima Prištine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Др

    19. oktobar 2021 | 14:18

    Аман, скините нам се више са бившег аустријског канцелара!

  • Irinej

    19. oktobar 2021 | 14:32

    Sta ima da raspravlja o nečemu što nije ni bilo to što stoka bosanska izmišla gluposto to je poznato .

  • Brundova osveta

    19. oktobar 2021 | 14:37

    Kad ce Skupstina da izglasa rezoluciju o genocidu u NDH nad Srbima, Jevrejima i Romima koji je naredjen iz Vatikana i izvrsen uz asistenciju katolickog klera?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA