≫ 

Ađijus ponovo pozvao Srbiju da izruči Vjericu Radetu i Petra Jojića

Predsednik MKSJ je u Njujorku podnoseći godišnji izveštaj o radu ovog suda u Hagu pred Generalnom skupštinom UN istakao napredak u radu suda ove godine koji se odnosi na presude Ratku Mladiću, Jovici Stanišiću i Franku Simatoviću

  • 4
Karmel Ađijus Carmel Agius Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Predsednik Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove (MKSJ) Karmel Ađijus ponovo je pozvao Srbiju da izruči Vericu Radetu i Petra Jojića osuđenih 2012. godine zbog nepoštovanja suda.

Ađijus je u Njujorku podnoseći godišnji izveštaj o radu ovog suda pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija, istakao napredak u radu suda ove godine koji se odnosi na presude Ratku Mladiću, Jovici Stanišiću i Franku Simatoviću.

On je izrazio žaljenje što, kako je kazao, ne može da izvesti o napretku u slučaju Radete i Jojića koji su osuđeni za nepoštovanja Suda.

Ovo je treći put da je Srbija prijavljena zbog ovog slučaja i to zbog šestogodišnjeg nepostupanja po zahtevu za izručenje, saopšteno je iz MKSJ.

Ađijus je još jednom pozvao Srbiju da poštuje odluke MKSJ i međunarodne obaveze koje je utvrdio Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija.

Video: U Amsterdamu smo videli crvene fenjere, a Hag ostavlja bez teksta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Дража

    21. oktobar 2021 | 09:03

    Дај друже не смарај више!

  • A kad cete

    21. oktobar 2021 | 10:21

    vi nama izruciti nato fasiste koji su nas porusili I dalje ne daju mira, mrs

  • nikolas

    21. oktobar 2021 | 09:58

    A STA SE MOZE OCEKIVATI OD SRBOFOBA I ZAPADNE SRBOFOBIJE!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA