"Više od 10 zemalja spremno da povuče priznanje nezavisnosti tzv. Kosova"

Za nama je godina u kojoj je Srbija, kao mala ali ponosna zemlja, rešena da ljubomorno čuva svoju političku samostalnost i vojnu neutralnost, bila prinuđena da se za svoje interese bori u jednom složenom i problemima bremenitom političkom okruženju - rekao je šef srpske diplomatije

  • 3
MSP, Nikola Selaković Partnerska saradnja Srbije i OEBS-a

Foto: Ministarstvo spoljnih poslova

Mnogo više od deset država je spremno da preispita svoje odluke o Kosovu i Metohiji, izjavio ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković.

- Za nama je godina u kojoj je Srbija, kao mala ali ponosna zemlja, rešena da ljubomorno čuva svoju političku samostalnost i vojnu neutralnost, bila prinuđena da se za svoje interese bori u jednom složenom i problemima bremenitom političkom okruženju - istakao je Selaković u intervjuu za današnje "Večernje novosti".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • KKK

    27. oktobar 2021 | 10:15

    Pa, sta cekaju te drzave zasto ne urade to vec jednom???!

  • FANTOM

    27. oktobar 2021 | 10:39

    Dovoljne su zemlje poput SAD, Nemačke, Velike Britanije i Francuske koje su i stvorile ovakvu situaciju pa da se ništa ne promeni. Mogu sve ostale države da povuku priznanje ali to ne pije vodu jer se samo ove navedene sile pitaju koje su i odlučile da otcepe Kosovo od Srbije . Sve ostalo je mlaćenje prazne slame sem rešenja o statusu Srba koji ostadoše na Kosovu kao i onih izbeglih na druge teritorije Srbije a koji nisu šiptarima prodali svoje imetke.

  • N

    27. oktobar 2021 | 10:37

    Sta nam to vredi kada smo im sve vec dali

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA