≫ 

Predsednik Srbije sastao se u Glazgovu sa premijerom Slovenije

Aleksandar Vučić, koji od juče boravi u Glazgovu na Samitu lidera o klimatskim promenama, sastao se sa Janezom Janšom i tom prilikom poručio da Srbija i Slovenija na svim poljima društvenog života unapređuju svoje odnose i saradnju

  • 1

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Glazgovu, gde će učestvovati na Samitu lidera o klimatskim promenama - COP26, sa premijerom Slovenije Janezom Janšom.

- Sadržajan jutarnji razgovor sa slovenačkim premijerom Janezom Janšom - napisao je predsednik Vučić na Instagram profilu "buducnostsrbijeav", uz fotografiju sa sastanka.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Vučić je istakao da Srbija i Slovenija na svim poljima društvenog života unapređuju svoje odnose i saradnju.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić od juče boravi u Glazgovu, gde će do sutra učestvovati na Samitu lidera o klimatskim promenama - COP26.

Predsednik Vučić će se tokom Samita obratiti na skupu šefova država i vlada, a prisustvovaće i događaju povodom pokretanja inicijative o globalnom smanjenju metana, koji organizuju presednik Sjedinjenih Američkih Država Džozef Bajden i predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen.

Predsednik Vučić će na marginama Samita održati i niz bilateralnih sastanaka sa zvaničnicima nekoliko država, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Video: Vučić se provozao novim Štadlerovim brzim vozom: Samo Srbija ima ovakve vozove u regionu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Narod

    1. novembar 2021 | 08:57

    Ovaj prvi otrcao po nove komande.Zaboravio je da skine albanske zastave sto je pred polazak stavio po Bg.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA