≫ 

Stano o izjavi Kurtija da neće formirati ZSO: Dogovoreno u dijalogu Beograda i Prištine mora da se primeni

Povodom stava kosovskog premijera Aljbina Kurtija da Kosovo neće formirati ZSO, portparol EU ističe da Unija ”ne komentariše izjave drugih” i da je ”jasna u svojim pozicijama” kada je reč o primeni dogovorenog u dijalogu

  • 0
Peter Stano Printskrin: Youtube/EU Debates

Portparol EU Peter Stano, ponovio je danas da EU očekuje da se svi dogovori postignuti u okviru dijaloga Beograda i Prištine, uključujući i formiranje Zajednice srpskih opština, primene na terenu, prenosi Tanjug.

Povodom medijskih navoda koji prenose stav kosovskog premijera Aljbina Kurtija, da Kosovo neće formirati ZSO, Stano ponavlja da EU ”ne komentariše izjave drugih” i da je ”jasna u svojim pozicijama” kada je reč o primeni dogovorenog u dijalogu.

- Moramo učiniti sve da se dogovoreno i primeni - poručio je Stano.

Prilikom postizanja sporazuma 30. septembra, kojim je okončana blokada administrativnih prelaza Jarinje i Brnjak, EU je najavila da će formiranje ZSO biti na stolu naredne rude razgovora glavnih pregovarača Beograda i Prištine, koji se u Brišelu očekuju tokom novembra.

Video: Bez ZSO moguće da Srbi napuste prištinske insititucije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA