≫ 

Predsednik Srbije primio treću dozu vakcine protiv korona virusa

Predsednik Srbije je prvu dozu kineske vakcine Sinofarm primio 6. aprila u Rudnoj glavi, kod Majdanpeka, a drugu dozu 27. aprila u Pukovcu kod Doljevca

  • 62

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, danas je na Beogradskom sajmu primio "buster" dozu vakcine protiv korona virusa.

Na punktu za vakcinaciju predsednika je dočekao Zoran Bekić, direktor Doma zdravlja "Savski venac", u čijoj je nadležnosti Beogradski sajam, a Vučić je, kako protokol pre vakcinacije i nalaže, zatim porazgovarao sa spedijalistom opšte medicine dr Snežanom Kalabić.

Nakon toga, registrovao se u bazi podataka eUprave.

Predsedniku je vakcinu dala glavna sestra pedijatrije u Domu zdravlja "Savski venac" Mirjana Novaković.

- Želeo bih da iskoristim priliku da se zahvalim našim medicinskim sestrama, lekarima, kompletnom osoblju koje se bori protiv korona virusa, onima koji su sve ovo organizovali da funkcioniše ovako. Da zamolim ljude da se vakcinišu - rekao je predsednik Srbije.

Da bi ukazao na značaj vakcine i to koliko ona štiti, rekao je da je poslednjih dana bio u kontaktu sa velikim brojem građana, na različitim skupovima, i da se nigde nije zarazio.

- Preuzimam deo krivice što ovakva rešenja nismo doneli na vreme, a to je da svaka vakcinisana lica lečimo besplatno, a nevakcinisana pola besplatno, pola da plaćaju - ističe Vučić i dodaje da je takva ideja propala.

- To bi bilo apsolutno fer, tada bi se videla žrtva naših lekara. Izračunajte samo koliko je država platila boravak u bolnici za svako nevakcinisano lice koje je obolelo od korone. Ali sada je kasno za to, sada možemo samo da zamolimo ljude da se vakcinišu i da sačuvamo sve naše ljude koliko više možemo - rekao je predsednik i istakao da je prelep osećaj videti ovoliki broj ljudi na Sajmu koji su došli na vakcinaciju.

Kaže da su lekari zadužili sve nas i da moraju dobiti neki vid beneficije ili kroz platu ili kroz beneficirani radni staž u znak zahvalnosti za sve što su do sada uradili.

Predsednik Srbije je prvu dozu kineske vakcine Sinofarm primio 6. aprila u Rudnoj glavi, kod Majdanpeka, a drugu dozu 27. aprila u Pukovcu kod Doljevca.

Video: Vučić se revakcinisao u Doljevcu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fox

    7. novembar 2021 | 12:05

    Sramota je da predsednik kaže ,,da nismo trebali da želimo besplatno nevakcinisane". Od svakog građanina koji radi i koji je prijavljen uzima se mesečno određena suma novca za zdravstveno osiguranje, tako da lečenje opet nije besplatno, sve se plaća

  • Marko

    7. novembar 2021 | 11:43

    I nevakcinisani uplaćuju zdravstvene doprinose tako da konstatacija nije na mestu.

  • Joooj

    7. novembar 2021 | 10:36

    Svaka čast,a ja ni prvu jos nisam dobio 😜

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA