≫ 

Predsednik Srbije primio akreditivna pisma: Vučić sa ambasadorima Argentine i Francuske

Imam čast da poželim dobrodošlicu i uspešan diplomatski mandat novoimenovanim ambasadorima - navodi se u poruci

  • 14

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je akreditivna pisma novoimenovanih ambasadora Argentine i Francuske.

Predsednik je primio akreditivna pisma novog ambasadora Argentine Narsiso Marsika i ambasadora Francuske Pjera Košara.

Predsednik Srbije poželeo je dobrodošlicu ambasadoru Argentine izrazivši uverenje da će svojim diplomatskim iskustvom i posvećenim radom doprineti unapređenju odnosa dveju zemalja.

Njih dvojica su se saglasili da su tradicionalno prijateljstvo, međusobno razumevanje i zajedničko opredeljenje za poštovanje principa međunarodnog prava, čvrsta osnova da Srbija i Argentina intenziviraju politički dijalog i osnaže ekonomsku saradnju, kao i svaku drugu saradnju od obostranog interesa.

Predsednik Vučić je ovom prilikom zahvalio na principijelnom stavu Argentine da poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije.

Aleksandar Vučić, amabasadori, akreditivna pisma, Predsedništvo Srbije Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Republike Argentine Osvalda Narsisa Marsika-Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Ambasador Marsiko je potvrdio čvrstu podršku Argentine Srbiji po pitanju Kosova i Metohije i zalaganje za primenu Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

Ambasador Argentine je rekao da je impresioniran ekonomskim rezultatima koje postiže Srbija i da bi u Argentini rado primenili naša iskustva i savete. Ovom prilikom su razmatrane mogućnosti za saradnju u poljoprivredi, prehrambenoj industriji, energetici i drugim oblastima.

Pored argentinskog diplomate, akreditive je predao i ambasador Francuske, Pjer Košar, kom je predsednik Srbije poželeo dobrodošlicu i izrazio uverenje da će i u toku njegovog ambasadorskog mandata biti nastavljen uspešan razvoj srpsko-francuske saradnje na osnovama tradicionalnog prijateljstva i dogovorenog strateškog partnerstva.

Predsednik Vučić je uputio pozdrave predsedniku Makronu i rekao da je njegovom posetom 2019. godine otvoreno novo poglavlje u istoriji srpsko-francuske saradnje, što je dokazano i brojnim potpisanim sporazumima.

Aleksandar Vučić, amabasadori, akreditivna pisma, Predsedništvo Srbije Akreditive je predsedniku Srbije predao i ambasador Francuske, Pjer Košar-Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Predsednik Vučić i ambasador Košar su ovom prilikom razmotrili dinamiku rada na zajedničkim kapitalnim projektima, poput rekonstrucije aerodroma i priprema za izgradnju metroa. Ovom prilikom su istakli i značaj rada Francuske razvojne agencije, čije je regionalno sedište u Beogradu.

Predsednik Vučić je izrazio nadu da ćemo i u budućnosti imati aktivnu podršku Francuske u evropskim integracijama i drugim značajnim pitanjima.

Dvojica sagovornika su razgovarali i o regionalnoj situaciji, naglasivši značaj održanja mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu, čemu će Srbija, kako je rekao predsednik Vučić, uvek davati puni doprinos.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    11. novembar 2021 | 02:00

    Srbija i Francuska mogu podići na još viši stepen saradnju u svim oblastima, pogotovo u ekonomiji i turizmu. Još kada bi povukli priznanje KIM-a bilo bi EXTRA. Što se tiče Argentine njima za KIM hvala i svaka im čast za to što nas podržavaju.

  • stevo

    10. novembar 2021 | 17:46

    Sa pomenutim zemljama jacati saradnju u svakom pogledu

  • cevap89

    10. novembar 2021 | 23:38

    Srbija je zahvalna Argentini za podrsku po pitanju situacije sa tzv. drzavom Kosovo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA