Načelnik Generalštaba u zvaničnoj poseti Hilandaru

Reč je o prvoj zvaničnoj poseti načelnika Generalštaba Vojske Srbije ovom manastiru na Svetoj gori, koja predstavlja jedan od najznačajnijih centara pravoslavlja u svetu

  • 1
Hilandar Foto: Tanjug/Predrag Mitić

Načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović, sa delegacijom Vojske Srbije i episkopom niškim i vojnim Arsenijem, boravi u službenoj poseti manastiru Hilandar.

Kako se navodi, reč je o prvoj zvaničnoj poseti načelnika Generalštaba Vojske Srbije ovom manastiru na Svetoj gori, koja predstavlja jedan od najznačajnijih centara pravoslavlja u svetu.

General Mojsilović se u Hilandaru poklonio svetinjama i razgovarao sa igumanom manastira arhimandritom Metodijem i monasima.

Istakao je da mu je velika čast i zadovoljstvo što je u prilici da kao prvi načelnik Generalštaba Vojske poseti Svetu goru i jedno od najznačajnijih duhovnih i kulturnih središta srpskog naroda manastir Hilandar, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Poseta se realizuje u vreme kada manastir Hilandar proslavlja ktitorsku slavu - Svetog kralja Milutina.

Na taj dan se u Vojsci Srbije obeležava Dan verske službe, u spomen na 12. novembar 1839. godine kada je donet zakon kojim je regulisana sveštenička služba u tadašnjoj srpskoj vojsci, navodi se u saopštenju.

Video: Vučić u poseti Hilandaru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Narod

    12. novembar 2021 | 15:30

    Jesu li poveli i natovce koji sede u zgradi generalstaba ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA