≫ 

Srbija dobila poziv za Samit demokratije u SAD: Organizuje ga predsednik Bajden

Ovo se dogodilo samo nekoliko dana nakon što su pojedine stranke opozicije u Srbiji kritikovale aktuelnu vlast jer poziv nije bio stigao

  • 30
Bela kuća Foto: Pixabay

Srbija je dobila poziv da učestvuje na Samitu o demokratiji koji organizuje predsednik SAD Džozef Bajden, saznaje "Blic" u Vašingtonu.

Poziv se dogodio samo nekoliko dana nakon što su pojedine stranke opozicije u Srbiji kritikovale aktuelnu vlast upravo zbog toga što ovakav poziv iz SAD nije stigao na adresu Srbije.

Samit za demokratiju biće održan 9. i 10. decembra i okupiće više od 100 zemalja.

Cilj Samita, kako je najavljeno, je zaustavljanje demokratskog nazadovanja i erozije ljudskih prava i sloboda širom sveta.

Video: Bajden primio i drugu dozu Fajzerove vakcine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Soklen

    12. novembar 2021 | 16:51

    Gde mi da idemo iz autokratije na demokratski samit?! Mi smo skoro kao Severna Koreja. Na izborima glasaju preminula lica, raseljena lica, namestaju se izbori. Kada organizuju nesto severnokorejci tu obavezno treba da idemo, imamo slicne vlade.

  • Boban

    12. novembar 2021 | 16:39

    Sta je to demokratija a da to je ono kad ameri, nato i ostala bagra bombarduju drzavu Jugoslaviju da bi uck teroristima poklonili Kosovo.....

  • Demokratija ...

    12. novembar 2021 | 19:53

    je, kad beli čovek pošalje crnog čoveka, dvadeset hiljada kilometara od kuće, da ubija žutog čoveka, da brani zemlju, koju je prethodno oteo od crvenog čoveka ... Na sastanak o demokratiji zovu oni, koji su posle drugog svetskog rata širom sveta ubili dvadeset miliona ljudi ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA