"Komšić je izazvao međunarodni incident i BiH bi trebalo da se izvini novinaru Tanjuga"

Novinar Ivas trebalo je da pita Komšića da li polazimo od toga da je u Jasenovcu počinjen genocid. To svakako ne podiže ugled BiH. To je u stvari sramota, jer pokazuje kolika je mržnja prisutna i potvrđuje da se žele incidenti - ocenio je Ivica Dačić

  • 2
Anita Dimitriju Ivica Dačić

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić  predočio je danas da se niko u državnom rukovodstvu nije bavio muralom Ratka Mladića i da je u pitanju očigledna politizacija cele teme.

On je podsetio da zna se na koji način bi trebalo da se postupa ukoliko postoji bilo šta što nije u skladu sa zakonom.

- Mi smo čak i bili previše revnosni u hapšenju onih koji su bili osumnjičeni u Haškom truibunalu. To smo radili čak i kršeći sopstveni Ustav, jer naš Ustav nije dozvoljavao izručenje optuženih za ratne zločine. Sada neko pokušava da nas okrivi za negiranje ili veličanje ratnih zločina - rekao je Dačić gostujući za TV Prva.

O napadima na novinara Marka Ivasa

 

Zamoljen da prokomnetariše slučaj novinara Tanjuga Marka Ivasa, koji je radio intervju sa Željkom Komšićem u Sarajevu kada je Komšić prekinuo razgovor, a novinar tužen za negiranje genocida u Srebrenici, Dačić je rekao da to još jedan dokaz zaslepljenosti hrvatskih i bošnjačkih političara u BiH.

- Novinar Ivas trebalo je da pita Komšića da li polazimo od toga da je u Jasenovcu počinjen genocid. Komšić je izazvao međunarodni incident i BiH bi trebalo da se izvini novinaru Tanjuga. To svakako ne podiže ugled BiH. To je u stvari sramota, jer pokazuje kolika je mržnja prisutna i potvrđuje da se žele incidenti - ocenio je Dačić.

On je ukazao da svi koji tako govore i tako se ponašaju smatraju da su Srbi ratni zločinci i da je Srbija država koja je počinila genocid.

- To je sramno. Hrvati i Bošnjaci su počinili genocid u Srbiji još tokom Prvog svetskog rata boreći se na strani Austrougarske. Isto je bilo i u Drugom svetskom ratu, da ne govorim posebno o Jasenovcu. Sada neko hoće da poredi Srebrenicu, gde je nesumljivo počinjen zločin, koji mi ne poričemo i naša skupština je donela rezoluciju o tome. Ali ovde se želi poreći činjenica da su Srbi bili najveće žrtve etničkog čišćenja na prostoru bivse SFRJ - zakljucio je Dačić.

Video: Komšić prekinuo intervju zbog Srebrenice: Moraćete sa nekim drugim da radite ovaj intervju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gole

    14. novembar 2021 | 11:37

    Kada ljudi, a i novinari idu u druge drzave treba da se raspitaju za zakone. Da ne upadnu u problem. A Komsic kao clan predsednistva mora da postuje zakone svoje zemlje. Ne bi bilo normalno da ih ne postuje.

  • Невена

    14. novembar 2021 | 15:18

    Том "међународном фактору" да је и мало до БиХ стало не би дозволили тог бесмисленог представника неког народа а којег питала бих којег бошњачки народ јер су га они и изабрали?! Срамота

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA