"Tursku smatramo prijateljskom zemljom, ali imamo drugačiji stav po pitanju KiM"

Vučić je podsetio da je, pošto je predsednik Turske Redžep Erdogan rekao da će nastaviti da traži veću podršku za priznavanje Kosova, on takođe javno rekao da će Srbija učiniti sve što je u njenoj moći da do toga ne dođe

  • 6
Aleksandar Vucic, Redzep Tajip Erdogan Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija Tursku smatra prijateljskom zemljom, ali da Beograd i Ankara imaju različite stavove o nizu stvari, posebno o Kosovu, prenosi Tanjug.

- Mi Tursku doživljavamo kao prijateljsku zemlju, kao i Rusiju, ali drugačije gledamo na neke stvari na Balkanu. Imamo različit odnos prema Kosovu - rekao je Vučić u ekskluzivnom intervjuu za Jutjub kanal "Solovjev lajv", čiji su delovi danas prikazani na TV Rusija 1 i na platformi "Smotrim", prenosi agencija RIA Novosti.

Vučić je podsetio da je, pošto je predsednik Turske Redžep Erdogan rekao da će nastaviti da traži veću podršku za priznavanje Kosova, on takođe javno rekao da će Srbija učiniti sve što je u njenoj moći da do toga ne dođe.

Predsednik Srbije je rekao i da ga ukrajinski lider Vladimir Zelenski nikada nije zvao i da se nikada nije sastao sa njim.

- Ne. Nisam imao priliku da se sretnem sa njim - dodao je Vučić.

Naveo je da se sretao sa bivšim predsednikom Ukrajine Petrom Porošenkom na raznim forumima, ali da se sada zbog pandemije korona virusa forumi ne održavaju, tako da se nikada i nigde nije sretao sa Zelenskim.

Video: Vučić: Očekujem da unapređujemo saradnju sa Turskom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boze

    14. novembar 2021 | 16:45

    Cuj Turska prijateljska zemlja 😂😂

  • Predrag Z.

    14. novembar 2021 | 17:32

    Boli njih još uvek Kosovski boj. Miloš Obilić i Car Lazar.

  • Невена

    14. novembar 2021 | 19:13

    Боже сачувај не би никада и нипошто ни у прошлости, ни у садашњости а ни у будићности ваљало да имамо ни приближно са Турцима исти став... ПС Са Турцима само строго финансијски пословно И НИКАКО ДРУГО!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA