Imenovani članovi Privremenog tela za praćenje medija tokom izborne kampanje u Srbiji

Ministarstvo kulture i informisanja dostavilo je strankama rešenje doneto 8. novembra o imenovanju članova Privremenog nadzornog tela za praćenje medija tokom kampanje za izbore 2022. godine

  • 0
Zgrada Ministarstvo kulture Zgrada ministarstva kulture / Printskrin: Google Street View

Ministarstvo kulture i informisanja donelo je rešenje o imenovanju članova Privremenog nadzornog tela za praćenje medija tokom kampanje za izbore 2022. godine , saznaje Tanjug.

Rešenje je doneto 8. novembra, a danas je dostavljeno strankama.

Za članove privremenog nadzornog tela za praćenje medija, na predlog REM-a, imenovani su predsednica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije Olivera Zekić, član Saveta REM-a Milorad Vukašinović, izvršna direktorka REM-a Rajka Galin Chertić, generalni sekretar REM-a Milan Todorović, načelnik službe za nadzor i analizu programa emitera REM-a Stevica Smederevac, analitičar projekta u REM-u Srđan Miljković.

Na predlog Narodne skupštine imenovani su ispred Socijademokratske partije Srbije Rade Veljanovski, ispred koalicije NADA Zdravko Veselinov, a ispred Dveri Milorad Marinković.

Imenovani su i Peđa Milosavljević ispred pokreta Dosta je bilo, kao i Stevan Ristić ispred Stranke moderne Srbije.

Članovi Privremenog nadzornog tela biraju između sebe predsednika tajnim glasanjem.

Vlada je 14. oktobra obrazovala privremeno nadzorno telo za praćenje medija tokom izborne kampanje.

Formiranje Privremenog nadzornog tela jedna je od mera koja je doneta na međustranačkom dijalogu sa evroparlamentarcima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA