≫ 

Vučić dobio poziv od Bajdena za učešće na Samitu za demokratiju u Americi

Pozivam šefove država i vlada, druge vladine zvaničnike i predstavnike kompanija i nevladinih zajednica da mi se pridruže u preduzimanju akcije u cilju jačanja demokratije i odbrane od autoritarizma, borbi protiv korupcije i promovisanju poštovanja ljudskih prava - poručuje se u pozivu predsednika SAD

  • 11
Aleksandar Vučić Edi Rama Nikola Dimitrov Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću danas stigao je zvanični poziv Bele kuće za učešće na Samitu za demokratiju, koji organizuje predsednik SAD Džozef Bajden, prenosi "Blic".

Bajden je u pozivu, u ime američkog naroda, uputio "najlepše želje" predsedniku Vučiću i narodu Srbije.

- Prepoznajemo i cenimo vaše partnerstvo u radu na izgradnji demokratskog društva u kome se poštuju ljudska prava koja omogućuju prosperitet svim gradanima. U vreme velikih izazova i ogromnih mogućnosti, važnije je nego ikada ranije da demokratije pokažu da mogu da se pobrinu za potrebe svojih građana i suoče se sa globalnim izazovima - navodi se u pozivu, koji je Bajden potpisao.

Bajden je, kako se vidi na fotografiji poziva koju je objavio Blic, naveo i da mu je zadovoljstvo da pozove Vučića da učestvuje na virtuelnom Samitu za demokratiju, koji će biti održan 9. i 10. decembra ove godine godine.

- Pozivam šefove država i vlada, druge vladine zvaničnike i predstavnike kompanija i nevladinih zajednica da mi se pridruže u preduzimanju akcije u cilju jačanja demokratije i odbrane od autoritarizma, borbi protiv korupcije i promovisanju poštovanja ljudskih prava - poručuje se u pozivu.

Video: Predsednik Vučiću uručen Veliki krst Đorđa Stratimirovića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovan Ktć

    15. novembar 2021 | 19:09

    Nisu li, oni koji se pozivaju na demokratiju, ti koji su demokratiju " uterivali" bombama širom kugle zemaljske, od 50 - tih godina dvadesetog veka do dana današnjeg?!? Koje licemerje, ljudi moji. Njihov obraz je kao đon.

  • Мијо

    15. novembar 2021 | 16:48

    Вучић је увек био велики борац и велики човек очекујем велике резултате које ће остварити на овом самиту.

  • Mile

    15. novembar 2021 | 18:05

    Očekujem pozitivne rezultate.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA