≫ 

Predsednik Srbije na sastanku sa mađarskim ambasadorom

Sagovornici su posebnu pažnju posvetili predstojećem polaganju kamena temeljca za deonicu pruge od Novog Sada do Kelebije, istakavši da je ovaj projekat, kao deo jedinstvene evropske železničke mreže i Koridora 10, od strateškog značaja za Srbiju, Mađarsku i celu Evropu

  • 0
Aleksandar Vučić i ambasador Mađarske u Srbiji Atilom Pinterom Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas u razgovoru sa ambasadorom Mađarske Atilom Pinterom da su odnosi dve zemlje na najvišem nivou u zajedničkoj istoriji, zahvaljujući međusobnom razumevanju i poverenju , a posebno naglasio posvećenost premijera Viktora Orbana jačanju partnerstva.

Vučić je i ovom prilikom izrazio zahvalnost za aktivnu podršku koju Mađarska pruža Srbiji u procesu evrointegracija, saopštila je pres služba predsednika.

Sagovornici su posebnu pažnju posvetili predstojećem polaganju kamena temeljca za deonicu pruge od Novog Sada do Kelebije, istakavši da je ovaj projekat, kao deo jedinstvene evropske železničke mreže i Koridora 10, od strateškog značaja ne samo za Srbiju i Mađarsku, već i za celu Evropu.

Ambasador Pinter je obavestio predsednika Vučića o napretku u rekonstrukciji srpskih škola u Mađarskoj, za šta vlada u Budimpešti izdvaja značajna sredstva, kako bi i na taj način doprinela unapređenju položaja srpske manjine. Zahvalivši mađarskoj Vladi na brizi za srpsku manjinu, predsednik Vučić je sa ambasadorom Pinterom razmotrio planove da se u Beogradu postave spomen obeležja značajnih ličnosti iz zajedničke istorije.

Dvojica sagovornika su razmotrili i druge zajedničke projekte, istakavši da je u interesu obe zemalje da visok nivo političkih odnosa obezbedi još veću ekonomsku saradnju.

Vučić je fotografije početka sastanka objavio na svom Instagram nalogu "budućnostsrbijeav". Sadržaj i povod sastanka još nisu poznati.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

- Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorom Mađarske u Srbiji Atilom Pinterom - piše na Instagram nalogu predsednika Srbije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA