Energetska stabilnost i privreda Srbije zavise od sastanka Vučića i Putina

Ako predsednik Vučić uspe da se izbori da Srbija dobije povoljniju cenu gasa od ostalih to znači da naša konkurentnost raste - istakla je premijerka Srbije Ana Brnabić povodom sastanka dva predsednika u Moskvi

  • 3
Plenarna sednica Nacionalnog konventa o EU, Ana Brnabić, Ivica Dačić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je danas da je predstojeći sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom "najvažniji sastanak koji imamo u narednih nekoliko meseci".

Brnabić je za televiziju Pink izjavila da od tog sastanka "zavisi ne samo kontinuirana energetska stabilnosti i bezbednost nego i privreda".

- Ako predsednik Vučić uspe da se izbori da Srbija dobije povoljniju cenu gasa od ostalih to znači da naša konkurentnost raste - rekla je Brnabić.

Govoreći o radu Vlade, ona je rekla da se u izveštaju Evropske komisije za napredak Srbije za 2020. godinu oko ispunjavanja uslova iz pretpristupnih pregovora, najbolje ocenjuje napredak u oblasti vladavine prava, kao i da na osnovu tog izveštaja "očekuje da se otvori najmanje jedan klaster".

- Imamo najpozitivniji izveštaj o napretku koji je uradila Evropska komisija u poslednjih nekoliko godina - rekla je Brnabić.

Premijerka je dodala da je do takve ocene došlo i zato što je iz Vlade Srbije po prvi put mesečni izveštaj o vladavini prava slat Evropskoj delegaciji i Evropskoj komisiji u Srbiji tako da "niko nije mogao da kaže da ne vidi neki poseban napredak".

Ona je navela da je veliki napredak u prethodnoj godini uradjen i na polju digitalizacije usluga javne uprave, kao i da će digitalizacija biti nastavljena u oblasti zdravstva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Le le

    17. novembar 2021 | 12:39

    Ekonomski tigar be

  • darac

    17. novembar 2021 | 11:49

    Jaka država, kad energetska stabilnost i privreda Srbije ovisi o sastanku dvoje ljudi.

  • Jova

    17. novembar 2021 | 11:41

    Napravite sa susedima Rumunijom i BiH centrale na granicnim rekama Dunavu i Drini.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA