≫ 

Pregovori u Briselu: Lajčak i danas sa predstavnikom Prištine samo o energetici i nestalima, ZSO se ne pominje

Sastanak je održan nakon jučerašnje runde dijaloga Beograda i Prištine, na kojoj dve delagacije ponovo nisu sele za isti sto zbog odbijanja Prištine da razgovara o svojoj obavezi formiranja Zajednice srpskih opština

  • 2
Aleksandar Vučić Miroslav Lajčak Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Specijani predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine, Miroslav Lajčak, održao je danas u Briselu dodatne konsultacije sa glavnim pregovaračem Prištine, Besnikom Bislimijem.

Sastanak je održan nakon jučerašnje runde dijaloga Beograda i Prištine, na kojoj dve delagacije ponovo nisu sele za isti sto zbog odbijanja Prišstine da razgovara o svojoj obavezi formiranja Zajednice srpskih opština.

Blislimi je nakon današnjeg sastanka sa Lajčkom izjavio da su sa EU posrednicima nastavljeni razgovori o energetici, sudbini nestalih i predstavljanju tzv Kosova u regionalnim forumima.

Glavni pregovarač Prištine je dodao da se juče nije sastao sa delegacijom Beograda zbog stava Prištine da se ne razgovara o ZSO.

Iz delegacije Beograda za Tanjug je sinoć potvrđeno da su sastanci srpskih predstavnika sa EU posrednicima okončani juče.

U ovom trenuku se ne zna kada će dijalog Beograda i Prištine biti nastavljen u Briselu bilo na nivou eksperata ili visoko političkom nivou.

Video: Vučić posle sastanka sa Lajčakom: Srbija je spremna da se vrati za pregovarački sto

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    17. novembar 2021 | 15:41

    Opet zamena teza, zasto bi beograd razgovarao sa pristinom o ZSO? Taj sporazum je ratifikovan. O tome treba razgovarati iskljucivo sa EU koja je garant sporazuma. Ili se sporazum primenjuje ili se ne primenjuje! Ako se ne primenjuje onda UN!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA