≫ 

Pada rejting Kurtijeve vlade: Više od 38 odsto građana sa KiM rad Pokreta Samoopredeljenja smatra veoma lošim

Prema merenjima Instituta za demokratiju za razvoj 52,1 odsto zaposlenih u javnom sektoru i 38,1 odsto iz privatnog sektora smatraju da Kurtijeva Vlada jako loše radi svoj posao

  • 2
Aljbin Kurti Foto: Tanjug/AP

Prema anketi koju je u septembru sproveo Institut za demokratiju za razvoj (D4D), građani nisu zadovoljni Vladom Aljbina  Kurtija, prenosi Gazeta ekspres. Prema istraživanjima D4D Instituta, oko 38 odsto ispitanika je rad Vlade ocenilo kao veoma loš, dok je 32,3 odsto reklo da je zadovoljno sa radom kosovske vlade.

Prema merenjima Instituta za demokratiju za razvoj 52,1 odsto zaposlenih u javnom sektoru, i 38,1 odsto iz privatnog sektora smatraju da Vlada jako loše radi svoj posao.

Pokret Samoopredeljenje ostvario je veliku pobedu na opštim izborima 14. februara, osvojivši 50,3 odsto glasova. To je bio prvi put od proglašenja nezavisnosti 2008. godine da je politička partija prešla polovinu glasova i da je mogla da formira vladu bez koalicionih partnera. Institut Demokratija za razvoj (D4D) sproveo je istraživanje u septembru kako bi razumeo stavove građana u prvih šest meseci Kurtijeve vlade.

Ovu infografiku izradio je D4D institut u okviru projekta „Sekundarni put evropeizacije: partnerski pristup“, koji podržavaju Fondacije za otvoreno društvo, navodi se u saopštenju D4D.

Video: Petković: Ispucali su 60 bojevih metaka na nas, a srpski narod je ipak kaznio suludu politiku Kutija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🔴🔵⚪

    17. novembar 2021 | 15:49

    Znaci da mu Ameri spremaju zamenu...

  • ANTE BAN

    17. novembar 2021 | 19:19

    VRLO DOBRO! Zato u Srbiji preko 100% ljudi podržava mudru, dalekovidnu, humanu, i svjetski priznatu politiku velikoga vodje- A.Vučića!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA