Glavni cilj sastanka sa Putinom: Sklopiti dugogodišnji ugovor o gasu čime bi cena bila zagarantovana

Sastanak Vučića i Putina biće još jedan pozitivan razgovor dva predsednika koji će, osim o ceni gasa, razgovarati i o regionalnoj stabilnosti, Bosni i Hercegovini, Kosovu i Metohiji - najavio je jutros predsednik Skupštine Ivica Dačić

  • 4
Ivica Dačić Printskrin: Youtube/Novo jutro

Glavna tema predstojećeg sastanka predsednika Srbije i Rusije, Aleksandra Vučića i Vladimira Putina, biće cena gasa, a predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić kaže da je cilj da se ponovo sklopi dugogodišnji ugovor o gasu dve zemlje, zahvaljujući kojem bi cena gasa bila zagarantovana.

Dačić je, gostujući na Pinku, rekao da je siguran da će taj sastanak biti još jedan pozitivan razgovor dva predsednika koji će, kako kaže, osim o ceni gasa, razgovarati i o regionalnoj stabilnosti, Bosni i Hercegovini, Kosovu i Metohiji.

Istakao je da je svaki sastanak sa Putnim veoma važan i da nije lako razgovarati sa predsednikom tako velike zemlje kao što je Rusija.

Dačić je naveo da je u Srbiji bilo kritika zašto sa Rusijom imamo tako dobre odnose i zašto smo uopšte sa tom zemljom pravili energentski sporazum, a da sada pitaju što taj sporazum nije potpisan doživotno.

- Još tada smo govorili da taj sporazum podrazumeva energentsku stabilnost, da ćemo imati stalne isporuke gasa, upravo po cenama koje su garantovane - rekao je Dačić.

Sa druge strane, dodao je da građani Srbije ne razumenju da cena energenata, od struje pa do nafte i gasa, nekada ne zavisi od nas.

- Do sada je ''Srbijagas'', odnosno država uglavnom morala sama da dotira da ne bi plaćali visoku cenu - rekao je Dačić.

Naveo je da cene nisu problem dok traje ugovor sa Rusijom, ali da taj ugovor ističe i da zato predsednik Srbije ide u posetu Rusiji jer, dodao je, treba napraviti novi ugovor.

- Cilj je da ponovo napravimo neki dugogodišnji ugovor o gasu gde biste imali garantovane cene, odnosno raspon i cena i potrošnje - zaključio je Dačić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vule

    18. novembar 2021 | 10:56

    Nije lako. Zamislite da dobijemo prihvatljivu cenu, a gas u meduvremenu pojeftini.

  • Nebojša Berak

    18. novembar 2021 | 11:27

    Kljucno pitanje je zasto Srbija ide na samo 10 godina a Mađarska je napravila na 15 godina ugovor radi bolje cene. Prosli ugovor je pravljen na samo 5 godina sto je sramno pa se sada pravi euforija i scena koje su mogle da se izbegnu da se mislilo na vreme.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA