Srpski predstavnici sa šefom kancelarije EU na Kosovu: Kočenje formiranja ZSO ne vodi nikakvom napretku

Ministar za zajednice i povratak Goran Rakić i gradonačelnik Severne Mitrovice Milan Radojević objasnili su da je važno konstatno raditi na stvaranju boljih uslova za život na Kosovu, a da je za Srbe Zajednica srpskih opština primarni mehanizam za to

  • 1

Formiranje Zajednice srpskih opština je od vitalnog značaja za srpski narod, naglasili su danas ministar za zajednice i povratak Goran Rakić i gradonačelnik Severne Mitrovice Milan Radojević na sastanku sa šefom Kancelarije EU na Kosovu Tomašom Suniogom.

Kako je saopštilo Ministarstvo za zajednice i povratak, Rakić i Radojević su napomenuli da kočenje procesa formiranja ZSO ne vodi nikakvom napretku.

Oni su rekli da je važno konstatno raditi na stvaranju boljih uslova za život na Kosovu, i da je za Srbe Zajednica srpskih opština primarni mehanizam za to.

Tokom sastanka u Prištini bilo je reči o novim ulaganjima kada su u pitanju sredine u kojima žive manjinske zajednice, kao i o razvojnom fondu za sever Kosova i njegovom značaju.

Kako se navodi, bilo je reči i o procesu povratka, kao i o bezbednosnoj situaciji na Kosovu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ANTE BAN

    18. novembar 2021 | 19:11

    Ko te srpske predstavnike što pita? Nebitni su!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA