≫ 

Predsednik Skupštine sa specijalnom savetnicom generalnog sekretarijata UN: Srbija je posvećena očuvanju mira

Svi koji su počinili zločine moraju biti identifikovani i izvedeni pred lice pravde, ali se zločini ne smeju deliti na ''naše i njihove'' - ukazao je Dačić da politizacija i instrumentalizacija zločina stvara dodatne podele i ne doprinosi prevazilaženju problema

  • 0

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić danas je, na sastanku sa specijalnom savetnicom generalnog sekretara Ujedinjenih nacija za prevenciju genocida Alis Vairimom Nderitu, istakao da je regionalna saradnja prioritet za Srbiju.

Dačić je rekao da je naša zemlja posvećena očuvanju mira i stabilnosti u regionu navodeći da postoje ozbiljni i teški problemi koji su nasleđeni iz prošlosti i na čijem prevazilaženju je neophodno raditi.

- Svi koji su počinili zločine moraju biti identifikovani i izvedeni pred lice pravde, ali se zločini ne smeju deliti na ''naše i njihove'' - rekao je Dačić i ukazao da politizacija i instrumentalizacija zločina stvara dodatne podele i ne doprinosi prevazilaženju problema.

Kako se navodi u saopštenju, Nderitu je informisala o svom mandatu i aktivnostima na prevenciji genocida, ističući da on uključuje i borbu protiv govora mržnje, što je 2019. godine definisano Strategijom i planom akcije za borbu protiv govora mržnje.

Ukazala je da u toj oblasti ima saradnju sa velikim brojem parlamenata u svetu i izrazila spremnost da se ovaj vid saradnje u budućnosti realizuje i sa Skupštinom Srbije.

Sagovornici su razgovarali i o situaciji u regionu, a specijalna savetnica generalnog sekretara za prevenciju genocida Nderitu je informisala o poseti Bosni i Hercegovini ranije ove godine, saopšteno je iz Kabineta predsednika Narodne skupštine.

Video: Vučić: Glavni odbor u aprilu, Skupština SNS u septembru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA