≫ 

Pripreme za put u Rusiju: Vučić razgovarao sa čelnim ljudima Sankt Peterburga i direktorom korporacije Rosato

Aleksandar Vučić sastao se sa gradonačelnikom Sankt Peterburga Aleksandrom Beglovom i predsedavajućim njihove Zakonodavne skupštine Aleksandrom Belskim. Ranije sastanak sa generalnim direktorom ruske državne korporacije Aleksejem Lihačevom

  • 0
Aleksandar Vučić  Rosat Aleksej Lihačev Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa gradonačelnikom Sankt Peterburga Aleksandrom Beglovom i predsedavajućim Zakonodavne skupštine Sankt Peterburga Aleksandrom Belskim.

Tom prilikom, predsednik Vučić je istakao da je unapređenje bilateralne saradnje dva grada od izuzetnog značaja za uspostavljanje intenzivnijih odnosa Beograda i Sankt Peterburga. S tim u vezi, predsednik Vučić je naglasio važnost Sporazuma o trgovinskoj, ekonomskoj, socijalnoj, humanitarnoj i kulturnoj saradnji, potpisanog u septembru ove godine, koji podrazumeva proširenje i jačanje saradnje u pomenutim oblastima. Sporazum, između ostalog, uključuje i plan zajedničkih aktivnosti u oblastima industrije, urbanizma, zdravstvene zaštite, nauke, tehnike, obrazovanja i turizma.

Predsednik Vučić je, u cilju produbljivanja ekonomske saradnje, podržao inicijativu dva grada za organizovanje investicione konferencije, na kojoj bi privrednici, u saradnji sa privrednim komorama, predstavili investicione potencijale Beograda i Sankt Peterburga i mogućnosti za ulaganja u ova dva grada.

Predsednik je fotografije sa sastanka, kojem je prisustvovao i ambasador Ruske Federacije Aleksandar Bocan Harčenko, objavio na svom instagram nalogu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

- Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa gradonačelnikom Sankt Peterburga Aleksandrom Beglovom i predsedavajućim Zakonodavne skupštine Sankt Peterburga Aleksandrom Belskim - navodi se na Instagram nalogu "buducnostsrbijeav".

Delegacija iz "severne Venecije" je juče prisustvovala svečanom koncertu u Narodnom pozorištu pod nazivom "Sankt Peterburg u Beogradu". Ovaj koncert, kao simbolični poklon stanovnicima Beograda, priređen je u čast uspostavljanja partnerstva između Sankt Peterburga i Beograda koje je realizovano 10. septembra potpisivanjem Sporazuma o saradnji između dva grada ove godine u Sankt Peterburgu.

Juče je takođe u prisustvu predstavnika Grada Beograda i delegacije Ruske Federacije, otkrivena bista ruskog kneza, vojskovođe i svetitelja Aleksandra Nevskog u porti Crkve Aleksandra Nevskog u Beogradu.

Vučić razgovarao i sa direktorom korporacije Rosatom

Pre sastanka sa čelnicima Sankt Peterburga predsednik Srbije se sastao i sa generalnim direktorom ruske državne korporacije Rosatom Aleksejem Lihačevom.

Aleksandar Vučić  Rosat Aleksej Lihačev Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Vučić i Lihačov su razgovarali o realizaciji Sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Ruske Federacije o saradnji na izgradnji Centra za visoke tehnologije i inovacije na teritoriji Srbije za medicinski, naučni, poljoprivredni, industrijski i društveni razvoj, saopštila je pres služba predsednika.

Vučić je naglasio značaj izgradnje tog istraživačkog centra u cilju podizanja kapaciteta Srbije prvenstveno u oblasti medicine, medicinske dijagnostike i zdravstvene zaštite stanovništva.

- Centar će biti namenjen razvoju novih metoda za pomoć u terapijama u onkologiji, pulmologiji, kardiologiji, hematologiji, neurologiji, endokrinologiji i drugim oblastima medicine - istakao je Vučić.

Implementacija projekta biće sprovedena nakon potpisivanja dva ugovora tokom boravka predsednika Vučića u Ruskoj Federaciji sledeće nedelje.

Fotografije sa sastanka objavljene su na instagram nalogu predsednika Vučića.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Video: Predsednik Vučiću uručen Veliki krst Đorđa Stratimirovića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA