Vučić: Iza kupovine "Politike" stoje "Farmakom" i Bogićević

On je ocenio da je vlasnik "Farmakoma" bio primoran da učini uslugu najvećoj stranci u bivšoj vladi, i ocenio da je reč o "političkom kriminalu uz ekonomske zloupotrebe"

  • 0

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je "Farmakom" bio prinuđen da preko ćerki firmi učestvuje u kupovini 50 odsto udela "Politike", kao i da slučaj "Politika" vodi do afere "Agrobanka"

- Suma koja je nedostajala za kupovinu, potiče iz kredita "Nove Agrobanke" i "Privredne banke Beograd - rekao Vučić.

On je ocenio da je vlasnik "Farmakoma" Miroslav Bogićević  bio primoran da učini uslugu najvećoj stranci u bivšoj vladi, i ocenio da je reč o političkom kriminalu uz ekonomske zloupotrebe.

- Ugovor o kupoprodaji 50 odsto vlasničkog udela u preduzeću "Politika novine i magazini" (PNM) zaključen je 29. juna 2012. godine između "Ist medija grupe" iz Moskve i "Ost medija holdinga" iz Beča kao prodavca, po ceni od 4,7 miliona evra, od kojih je prodavcu isplaćeno četiri miliona evra, a ostatak od 700.000 kupac će isplatiti do 1. decembra 2012. godine - naveo je Vučić.

On je naveo da je "Ist medija grupa" kupila 50 odsto u vlasništvu "Politike", a drugačija je procedura sprovedena za kupovinu novosadske firme "Dnevnik Vojvodinapres" i "Večernjih novosti", gde su kupljena potraživanja koja su obezbeđena založnim pravom.

Vučić je naveo da je "Farmakom" deo platio iz svog obrta i da su mu, kada više nije bilo sredstava, dati krediti iz državnih banaka, "Nove Agrobanke" i iz "Privredne banke Beograd", i da je zatim novac uplaćen za kupovinu "Politike" i potraživanja "Novosti" i "Dnevnika".

- Tu je postojao i predmet ustupanja potraživanja koje kompanija "Vac" ima prema PNM-u i Štampariji "Politike", ukupne vrednosti 12,3 miliona evra - rekao je Vučić.

Vučić je poručio da će narednim danima naći načina da zaštite državu, ali bez hajke na  firmu "Farmakom", koja, podsetio je prvi potpredsednik Vlade, zapošljava više od tri i po hiljade ljudi.

(I. M. / izvor: RTS)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA