≫ 

Dijalog o socio-ekonomskom položaju novinara 30. novembra

Ministarka Gordana Čomić najavila je da inicijativa za dijalog potekla od sindikata novinara zato što se, kako su naveli, na vrlo politički način govori o nedostatku slobode Ili višku slobode ili ponašanju novinara, a niko ne priča o uslovima novinarskog rada

  • 1
Konferencija Ima li drustveno ekonomskog razvoja bez vladavine prava Foto: ATA images

Ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordana Čomić najavila je danas da će se u Beogradu, 30. novembra održati društveni dijalog o socio-ekonomskom položaju novinara.

Čomić je na sednici Odbora za ljudska i manjinska prava u SKupštini Srbije rekla da je inicijativa potekla od sindikata novinara zato što se, kako su naveli, na vrlo politički način govori o nedostatku slobode Ili višku slobode ili ponašanju novinara, a niko ne priča o uslovima.

- Niko ne priča o tome da radimo na određeno, da nemamo svoja radna prava, da želimo potpuno poštovanje kolektivnih ugovora, da želimo svoju sigurnost bez obzira da li radimo na javnom sevrisu, elektronskim medijima ili štampanim medijima - prenela je Čomić.

O tome će se, rekla je ministarka, razgovarati sa ishodom o kojem se, kako kaže, dogovore svi akteri na tom društvenom dijalogu.

- To može biti samo na dobrobit i slobode medija i ljudskih prava - rekla je Čomić i podsetila da je to ministarstvo organizovalo društvene dijaloge o pravima LGBT zajednice, svim oblicima ljudskih prava, kao i o mentalnom zdravlju.

Video: Selaković: Zaštita ljudskih prava među najvažnijim obavezama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA