≫ 

Najavljene nove mere Vlade u cilju podizanja nataliteta u Srbiji

Najvažnija mera o kojoj razgovaramo, to su stanovi i ogromna pomoć učešće koja će država da nepovratno da za mlade parove - deo je poruke koju je objavio predsednik Srbije

  • 10
Zgrada Vlada Srbije Nemanjina Foto: Shutterstock

U susret demografskim merama Republike Srbije, koje bi trebalo da pomognu u porastu nataliteta i kvaliteta života najmlađih, oglasio se predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je na svom Instagram nalogu "avucic" objavio video sa najavljenim merama, uz poruku: Sve što radimo – radimo za našu decu, za budućnost Srbije.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Александар Вучић (@avucic)

- Od 1. januara svako prvorođeno dete umesto dosadašnjih 100.000 dinara, odmah ćemo uplaćivati 300.000, to je prva mera. Svi u Srbiji primiće više od 4.000 evra za prvorođeno dete. Radimo i na tim merama i za drugo dete. Za studente odmah donosimo meru da ukoliko devojka ili žena zatrudni i rodi dete, za nju ne važe ispitni rokovi, kao i za muškarca. Mislimo da je to veoma važna mera, jer ćemo time napraviti atmosferu za mlade ljude da znaju da nisu uništili ničim svoju karijeru time što žele da imaju dete i da ostvare svoje roditeljske snove i svoje roditeljske potrebe. Najvažnija mera o kojoj razgovaramo, to su stanovi i ogromna pomoć učešće koja će država da nepovratno da za mlade parove - deo je poruke koju je objavio predsednik Vučić.

Video: Vučić najavio da će pisati svim šefovima država: Tražiću objašnjenje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    25. novembar 2021 | 08:55

    drzava se trudi na sve nacine da poveca natalitet u Srbiji, dobra mera, svaka cast.

  • Slavko

    24. novembar 2021 | 23:26

    Alal vera, odmah da kazem nisam teski Vucicevac ali mislim da ce ovo uveliko pomoci svim mladim roditeljima. Podizes natalitet, podstices opstu potrosnju, podrzavas rast bdp. Mislim da drzava odavno nije imala bolji potez.

  • M.K.

    24. novembar 2021 | 20:23

    Puna podrška 🇷🇸✨✨✨✨ Slava Bogu i Svetom Savu ♥️ za vek vekova Amin 💫💫💫✨✨✨✨✨

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA