≫ 

"Rat je ponovo stvarna pretnja": Priština optužuje Beograd i Rusiju da destabilizuju region

Nikada agresivno i nacionalističko rukovodstvo Srbije nije koristilo jezik toliko sličan Miloševićevom - rekla je Ministarka spoljnih poslova pri privremenim institucijama u Prištini, Donika Gervala

  • 5
Balkan mapa Foto: SHutterstock

Ministarka spoljnih poslova pri privremenim institucijama u Prištini, Donika Gervala, tvrdi da je rat ponovo postao stvarna pretnja na Balkanu i da Beograd i Rusiju destabilizuju region.

Ona je, na sastanku Partnerske komisije Američko-jadranske povelje u Zagrebu, rekla da je situacija podseća na onu od pre 20 godina i da je potrebno da se, tvrdi, preduzmu odlučni koraci prema zemljama koje destabilizuju region poput Srbije i Rusije i delimično Kine kako bi se smanjila velika opasnost, prenosi Koha.

- Nikada agresivno i nacionalističko rukovodstvo Srbije nije koristilo jezik toliko sličan Miloševićevom. Od 90-ih nikada kao sada agresivna nacionalistička propaganda za srpsku javnost nije bila tako strateški pripremljena od strane vlasti u Beogradu. Moramo samo da pogledamo napore Dodika, Vučića i Putina u Bosni i vidite da je na stolu podela država koju su pokrenule Srbija i Rusija - smatra Gervala.

Video: Vučić poručio Srbima s Kosova: NATO da obuzda Albance ili će Srbija to uraditi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    25. novembar 2021 | 10:23

    MORACE SE POSTOVATI REZOLUCIJA 1244 SAVETA BEZBEDNOSTI I VELIKE ALBANIJE NECE BITI KAO NI RATA SEM AKO TO NATO NEZELI!!!!!!!!!!!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA