≫ 

"Srbija pripada Evropi. Ove godine bolja nego što je bila duže vreme": Eskobar o Balkanu i EU

Po pitanju usklađenosti spoljne politike sa EU, Srbija je ove godine bila bolja nego što je bila duže vreme - rekao je Eskobar, navodeći evropski mehanizam koji meri poklapanja u spoljnopolitičkim odlukama, prema kojem je Srbija dve trećine uskladila svoju spoljnu politiku sa EU

  • 12
Gabriel Escobar Gabrijel Eskobar Foto: Tanjug/AP

Specijalni izaslanik SAD za Balkan Gabrijel Eskobar izjavio je u intervjuu za hrvatsku agenciju Hina, da Srbija "istorijski, kulturno i sve više ekonomski pripada Evropi" i da većina njenih državljana veruje da je njihova budućnost u tom savezu.

Eskobar je, komentarišući tvrdnju koju je, između ostalih, izneo i hrvatski predsednik Zoran Milanović, da Srbija nema iskrenu želju da postane član Evropske unije, podsetio da je Srbija kao svoj strateški cilj navela članstvo u EU i da je već povezana s tim savezom.

- Mislim da je taj proces već daleko odmakao - rekao je Eskobar.

Prema njegovom mišljenju, Srbija bi trebalo da bude brža u tom procesu, ali je istakao da je manji napredak, delimično otežan pandemijom, ipak postignut.

- Po pitanju usklađenosti spoljne politike sa EU, Srbija je ove godine bila bolja nego što je bila duže vreme - rekao je Eskobar, navodeći evropski mehanizam koji meri poklapanja u spoljnopolitičkim odlukama, prema kojem je Srbija dve trećine uskladila svoju spoljnu politiku sa EU.

Video: Vučić o ponašanju vlasti u Prištini: Jednom moraju da se zaustave

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MrKamenjarac

    26. novembar 2021 | 09:29

    EU gleda da po svaku cenu Srbiju otrgne od Rusije i onda je ostavi na cedilu...

  • Hogsr

    26. novembar 2021 | 10:01

    Ta EU toliko zla je nanela Srbiji da je upitno da li nam EU uopste treba.....evidentno je da nas nikad nece primiti a primili su ustasku tvorevinu Hrvstsku na zshtev Nemacke stari znanci i saveznici u oba svetska rata,pa jednu Rumuniju i Bugsrsku a da nisu ni oni ni Hrvati ispunili uslove za prijem.....pred Srbijom su stalno novi zahtevi i ucene koje nebi ispunili danas ni clanice EU....nije dzaba da su Englezi najveci genocidni i.lopovski narod naprasno odlucili da napuste EU.....treba nesto.nauciti i od njih ...

  • Boban

    26. novembar 2021 | 10:28

    Kakva crna eu, ti isti su nas sa amerima bombardovali 1999 godine, a sada nas truju sa skart robom koju nasi sverceri uvoze da bi zaradili i svesno truju narod radi svog licnog interesa i zarade...Sto dalje ameri od nas i bagra iz eu!.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA