≫ 

"Bacam čini za ujedinjenje": Kako Edi Rama zamišlja veliku Albaniju?

Oni koji u javnosti pričaju o velikoj Albaniji, kažem im da se gatarama ne sudi da su gatare. Ako bih bacio čini, a u ovom slučaju ih bacam maštom, kažem da će se to desiti - rekao je Rama

  • 14
Angela Merkel i Edi Rama Foto: Tanjug/AP

Albanski premijer Edi Rama izjavio je danas da bi glasao za ujedinjenje Albanije i Kosova u slučaju da se održava referendum o toj temi.

On je to rekao na konferenciji za novinare nakon zajedničke sednice vlada Prištine i Tirane u Elbasanu, odgovarajući na pitanje kako bi glasao da se sada održava referendum, prenosi ABC njuz.

- Da li je to pitanje ili provokacija? Ako me hipotetički pitate o referendumu o ujedinjenju Albanije sa Kosovom, otvoreno bih glasao za. Ako me pitate da li će se to desiti, kada i kako, ali da će se održati jednog dana, ja kažem "da" - rekao je Rama.

Kako je rekao, on smatra da će do tog referenduma doći jednog dana, ali ne zna kada i kako.

- Oni koji u javnosti pričaju o velikoj Albaniji, kažem im da se gatarama ne sudi da su gatare. Ako bih bacio čini, a u ovom slučaju ih bacam maštom, kažem da će se to desiti - rekao je Rama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    26. novembar 2021 | 19:08

    PA UJEDINITE SE UZMITE SVE UCK ALBANSKE TERORISTE NAZAD U ALBANIJU ALI BEZ PEDLJA SRPSKE ZEMLJE JUZNE SRBIJE KOSOVA I METOHIJE.

  • Krle

    26. novembar 2021 | 18:04

    E pa ljudi trba opet da im se pomaze u nevolji za zemljotres za bilo sta cim ojacaju odma nam seru po glavi i pricaju o velikoj Albanija!!

  • Nikolas

    26. novembar 2021 | 16:42

    ZAPAD I ALBANCI ZELE VELIKU ALBANIJU I ZAJEDNICKI SE BORE DA TO I OSTVARE!!! MI SMO IMALI VELIKU SRBIJU SVE DO LUZICKOG BOJA 806 GODINE STO SE VIDI I NA KARTI KOLIKA JE BILA U 6 I 7 VEKU !!! NEMCI TREBA DA NAM BUDU ZAHVALNI STO SMO IM KRAJEM 5 VEKA ZAPOCELI GRADNJU BERLINA!!! OVO JE ZABRANJENA SRPSKA ISTORIJA !!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA