Vulin u Moskvi razgovarao sa ministrom odbrane Rusije: Saradnja u oblasti bezbednosti nikad na višem nivou

Ministri su, kako se navod u saopštenjui, sa radošću konstatovali da su se svi dogovoreni projekti iz vremena kada je Vulin bio na čelu Ministarstva odbrane, uspešno realizovali i da će tako biti i ubuduće

  • 12
VULIN SOJGU SASTANAK Foto: Tanjug/OMK MUP RS

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin razgovarao je danas u Moskvi sa ministrom odbrane, generalom Armije Rusije Sergejom Šojguom o nastavku saradnje dve zemlje u oblasti bezbednosti.

Vulin i Šojgu su se saglasili da saradnja između Srbije i Ruske Federacije nikada nije bila na ovako visokom nivou, saopšteno je iz MUP-a.

Ministri su, kako se navod u saopštenjui, sa radošću konstatovali da su se svi dogovoreni projekti iz vremena kada je Vulin bio na čelu Ministarstva odbrane, uspešno realizovali i da će tako biti i ubuduće.

Poseban doprinos jačanju saradnje između dve zemlje, kako su istakli, dali su predsednici Aleksandar Vučić i Vladimir Putin, čiji su dobri odnosi potvrđeni i na 19. susretu dva predsednika, koji je nedavno održan u Sočiju i čiji je rezultat postizanje energetskog sporazuma zahvaljujući kome građani i privreda Srbije imaju dovoljne količine energenata i gasa po najpovoljnijim cenama.

Vulin je zahvalio ministru Šojguu na ličnom doprinosu razvoja odnosa snaga bezbednosti dve zemlje i naglasio da politika vojne neutralnosti kojoj je Srbija dosledna, omogućava da ta saradnja bude još intenzivnija.

Vulin je zahvalio Šojguu na tome što Rusija poštuje suverenitet i integritet Srbije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA