Brnabić poručila da stoji iza predloga Zakona o eksproprijaciji: Moja Vlada je to usvojila

Kako je navela, najveća problematika zakona je da je rok za sprovođenje eksproprijacije pet dana, "što nije neustavno, ali jeste problematično"

  • 1
Otvoren Open Balkan Foto: ATA Images

Stojim iza predloga Zakona o eksproprijaciji, mislim da je važan, moja vlada je usvojila taj zakon i branila ga u Narodnoj skupštini, savetovala bih predsedniku Srbije da ga potpiše, izjavila je premijerka Ana Brnabić.

Kako je navela, taj zakon ima veze sa infrastrukturnim projektima koji kasne više godina, a veoma su važni.

- Postojao je javni uvid i svi su mogli da dostave komentare. Neki su to uradili i mi smo nešto prihvatili, nešto nismo - navela je premijerka sinoć u emisiji na Juronjuz Srbija, prenose Novosti pisanje Tanjuga.

Ona je kazala da su laži da je zakon donet zbog Rio Tinta.

- Ovaj zakon je iskorak u onome što smo prethodno imali. Ti vlasnici nelegalnih objakata nisu mogli da ostvare naknadu, a sada mogu. Nijednim slovom u ovom zakonu se nismo bavili menjanjem javnog interesa. Zakon se tu nije promenio. Promenilo se to da su skraćeni rokovi, da bi se ubrazalo realizovanje projekata - rekla je premijerka.

Kako je navela, najveća problematika zakona je da je rok za sprovođenje eksproprijacije pet dana, "što nije neustavno, ali jeste problematično".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pakistanac

    4. decembar 2021 | 15:01

    Nista ti ne mozes da usvojis,dok gazda ne kaze!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA