≫ 

Selaković čestitao stupanje na dužnost kancelaru Nehameru i ministru Salenbergu

Naš nedavni razgovor ostvaren tokom moje posete vašoj prijateljskoj zemlji je potvrdio da postoje podudarnost stavova i zajednički interesi u čitavom nivou pitanja od obostranog značaja za naše dve zemlje - poručio je šef srpske diplomatije

  • 2
Nikola Selaković i vrsilac Narodna biblioteka Srbije Vladimir Pištalo Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković čestitao je danas novom austrijskom kancelaru Karlu Nehameru i novom šefu diplomatije Aleksanderu Šalenbergu stupanje na dužnost.

- Naš nedavni razgovor ostvaren tokom moje posete vašoj prijateljskoj zemlji je potvrdio da postoje podudarnost stavova i zajednički interesi u čitavom nivou pitanja od obostranog značaja za naše dve zemlje - poručio je Selaković u čestitki Nehameru.

Izrazio je uverenje da će bilateralni odnosi dve zemlje nastaviti da se razviaju i u periodu pred nama, na osnovama međusobnog poverenja i uzajamnog razumevanja, na čemu je, kaže, spreman da pruži snažan lični doprinos.

Selaković je uputio i zahvalnost Austriji na kontinuiranoj podršci evropskim integracijama Srbije, kao i na spremnosti da sa nama podeli dragocena iskustva iz tog procesa.

U čestitki doskorašnjem kancelaru, koji se vratio na čelo Ministarstva za evropske i međunarodne poslove, Šalenbergu Selaković je istakao snažan interes Srbije da kontinuirano unapređuje odnose sa Austrijom, u svim oblastima od značaja za obe zemlje, na temeljima međusobnog uvažavanja i poštovanja.

- Duboko verujem da ćemo u narednom periodu intenzivirati politički dijalog razmenom poseta na visokom i najvišem nivou, što će omogućiti dalji razvoj naše sveukpne saradnje na dobrobit naših građana - naglasio je šef srpske diplomatije austrijskom kolegi, kojeg je nazvao "dragim prijateljem".

Selaković je istakao da punopravno članstvo Srbije u EU ostaje naše strateško opredeljenje, zbog čega visoko cenimo kontinuiranu podršku Austrije u procesu sprovodenja reformskih aktivnosti naše zemlje, uz uverenje da ćemo i ubuduće moći da računamo na adekvatno vrednovanje ostvarenog napretka.

selakovic

Video: Selaković: Zaštita ljudskih prava među najvažnijim obavezama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA