"Kreni-promeni" razmatra radikalizaciju protesta i blokade na dan referenduma

Direktor kampanje "Kreni-promeni" Savo Manojlović rekao je da u narednom periodu žele da povećaju broj blokada i pozvao građane da im se priduže u što većem broju, a policiju da ih, kako je rekao, zaštiti od huligana, navijača i krimanlnih grupa

  • 23
protest, beograd, blokada, RIo Tinto Foto: Telegraf.rs

Ukoliko ne budu ispunjena dva glavana zateva - da se izmeni Zakon o referedumu i narodnoj inicijativi i da se povuče Zakon o eksproprijaciji, protesti će biti radikalizovani, najavio je danas direktor kampanje "Kreni-promeni" Savo Manojlović.

On je rekao da u slučaju da ne budu ispunjeni njihovi zahtevi, postoji mogućnost da budu organizovane blokade i tokom održavanja refereduma o čemu će, kaže, biti razgovarano sa ostalim organizatorima protesta.

- Možda pošto jedan dan nije dovoljan možemo da imamo i dva, pa ćemo videti kako će ljudi izlaziti na referendum - rekao je Manojlović.

On je tako odgovorio na pitanje medija šta planiraju pred referendum, na kome bi građani trebalo da se izjasne da li su za potvrđivanje akta o promeni Ustava u oblasti pravosuđa, ukoliko se ne poboljšaju odredbe Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi.

Manojlović je rekao da u narednom periodu žele da povećaju broj blokada i pozvao građane da im se priduže u što većem broju, a policiju da ih, kako je rekao, zaštiti od huligana, navijača i krimanlnih grupa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    7. decembar 2021 | 15:00

    Ko su bre ovi? Zar u ovoj državi može nekažnjeno da radi ko šta hoće? Smeju nam se svi iz okruženja. Ovo vodi u anarhiju. Nema nas gorih.

  • Marko

    7. decembar 2021 | 15:30

    Aj da vidim mudonju koji ce da me spreci da izadjem na referendum! A uostalom do skole u kojoj glasam ne idem ni auto putem, ni kolima,kao ni vecina.. Pa ne vidim sta ce da blokiraju, skole i mesne zajednice?

  • Brundo od celika

    7. decembar 2021 | 15:06

    Ostavka rezima i agenata kompanija i stranih banaka.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA