≫ 

Šef delegacije EU u Srbiji: Građani će imati korist od otvaranja Klastera 4

Otvaranje klastera znači naporan rad kako bi se integrisali EU standardi i zakondavstvo, kao i dosta posla, ali i koristi za sve građane, jer su evropski standardi najviši u svetu naročito u pogledu zaštite životne sredine.- istakao je Emanuel Žiofre

  • 3
Emanuel Žofre, Ziofre, Emanuele GIAUFRET Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Šef delegacije EU u Srbiji Emanuel Žiofre naglasio je danas da će od otvaranja Klastera 4, a o čemu će formalna oduka biti doneta u utorak, imati koristi građani Srbije, jer su standardi EU referentna tačka za zaštitu životne sredine.

Žiofre je to rekao nakon što je sa ministrom Jadrankom Joksimović potpisao sporazum za EU PRO plus program, o dodatnoj podršci Srbiji vredan 10 miilona evra, a odgovarajući na pitanje novinara o Poglavlju 27 - koje je deo Klastera 4 i koliko je namera kompanije Rio Tinto u suprotnosti sa agendom o zaštiti životne sredine.

Otvaranje klastera znači naporan rad kako bi se integrisali EU standardi i zakondavstvo, kao i dosta posla, ali i koristi za sve građane, jer su evropski standardi najviši u svetu naročito u pogledu zaštite životne sredine.

Životna sredina je u žiži svih naših aktivnosti, rekao je Žiofe i naglasio da su propisi EU na neki način postali referentna tačka za zaštitu životne sredine kako u pogledu kvaliteta vode, vazduha, klimatskih promena... Dodao je da postoji široki sveobuhvatni spektar propisa koji moraju da se usaglase da bi došlo do integracija.

- To je put kojim se ide. Moramo da povećamo kapacitet Srbije za integracije, biće posla kako u oblasti infrasturkte tako i zakonskih propisa, a najviše u oblasti razvoja ljuduskih resursa - rekao je Žiofre.

Video: Sednica Samita EU u punom sastavu, čeka se obraćanje Vučića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hogar

    9. decembar 2021 | 16:36

    Opet ovi iz EU....sad cekam da nam jsve da Bozic nije Bozic, da neslavimo slavu jer eto to vredja muslimane da neidemo u nase crkve da nepostujemo nase heroje da je gej ok .....dabogda da nikad neudjemo u to gnezdo hijena i hostaplera...

  • Nikolas

    9. decembar 2021 | 23:35

    SVE JE TO LEPO ALI PROSIRENJA EU NECE BITI VISE !!!!!

  • D EU

    9. decembar 2021 | 16:32

    Mi već imamo neku korist a patriote ne moraju ako ne žele.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA