≫ 

Kancelarija za KiM otkrila ko je Srbin kojeg je Kosovska policija uhapsila zbog navodnog ratnog zločina

Očigledno je reč o novom pritisku na Srbe povratnike, koji se tajnim optužnicama hapse zbog navodnih ratnih zločina, a sa jednim jedinim ciljem da se odvrate od povratka i potraživanja svoje imovine na Kosovu i Metohiji - ističe se u saopštenju kancelarije za KiM

  • 3
Kosovska policija, prelaz Jarinje Foto: kosovo-online.com

Pripadnici Kosovske policije uhapsili su po nalogu suda u sredu oko 23 sata na administrativnom prelazu Jarinje Dušana Arsića (51) zbog navodnog ratnog zločina, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

On je prema nalogu suda prebačen u Prištinu, gde je saslušavan jutros do tri sata izjutra, navodi se u saopštenju. Kancelarija za Kosovo i Metohiju navodi da je obezbedila advokata Dušanu Arsiću koji će ga besplatno zastupati, a o njegovom slučaju obavestiće i sve međunarodne organizacije koje deluju na prostoru KiM.

Arsić je uhapšen dok se sa teritorije Kosova i Metohije vraćao u centralnu Srbiju i to u pratnji dvoje maloletne dece.

- Reč je o čoveku koji je više puta dolazio na prostor Kosova i Metohije, gde ima i prebivalište u okolini Prištine i nikada, nikakvih problema nije imao, do sinoć kada je uhapšen za navodni ratni zločin - navodi se u saopštenju.

Arsić već godinama vodi sudski spor jer mu je na osnovu lažnih isprava i iskaza uzurpirana imovina u selu Matičane kod Prištine, a sada je uhapšen.

- Očigledno je reč o novom pritisku na Srbe povratnike, koji se tajnim optužnicama hapse zbog navodnih ratnih zločina, a sa jednim jedinim ciljem da se odvrate od povratka i potraživanja svoje imovine na Kosovu i Metohiji - ističe se u saopštenju.

Istovremeno, kako se ocenjuje, ovakvim postupanjem Priština pokušava da stvori veštački i neodrživ balans zbog činjenice da se u Hagu sudi liderima takozvane OVK, zbog zločina nad Srbima i drugim nealbancima.

- Očigledno je da u Prištini ne postoji spremnost da se Srbima omogući povratak na njihova vekovna ognjišta i da koriste sve raspoložive mehanizme zastrašivanja i odvraćanja ne bi li sprečili povratak Srba. Upravo u ovakvim tajnim optužnicama i hapšenjima leži razlog zašto je stopa povratka na Kosovo i Metohiju manja od dva odsto i najmanja je u jednom postkonfliktnom području - zaključuje se u saopštenju.

Video: Veliko hapšenje u BiH: Zločinci nad Srbima privedeni pravdi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 1245

    9. decembar 2021 | 18:43

    Nisu ni svi Srbi sa KiM pošteni,to je razumljivo.

  • Jovan

    9. decembar 2021 | 18:37

    Srbi uhapšeni će biti i osuđeni,muslimani uhapšeni biće osloođeni samo prave lažanu nepristrasnost.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA