Stigao Majkl Kirbi, novi ambasador SAD u Beogradu

Kirbi je danas doputovao u Srbiju sa suprugom Sarom, a na aerodromu "Nikola Tesla" mu je upriličen doček

  • 2

Novi američki ambasador u Srbiji Majkl Kirbi doputovao je danas u Beograd. Kirbi je doputovao u Srbiju sa suprugom Sarom, a na aerodromu "Nikola Tesla" mu je upriličen skromni doček.

Kirbi je dugogodišnji karijerni diplomata u Stejt departmentu, koji je obavljao značajne funkcije u američkim diplomatskim misijama u Moldaviji, Južnoj Koreji, Nemačkoj, Danskoj, Tanzaniji i Gvajani.

Podsetimo, bivša ambasadorka Meri Vorlik oprostila se od Srbije porukom koju je objavila Ambasada SAD u Beogradu.

- Bila mi je velika čast i privilegija da u Srbiji služim kao ambasador SAD-a u ovom važnom trenutku za vašu zemlju. Želim da znate da Sjedinjene Države jesu i nastaviće da budu odan prijatelj i partner iskreno posvećen podršci procesu vaših Evropskih integracija, kao i pružanju pomoći u postizanju onoga čemu ljudi širom sveta teže - boljoj i prosperitetnijoj budućnosti za sebe i svoju decu - napisala je Vorlik.

(I. M. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pat.pend.

    18. septembar 2012 | 19:13

    I tako nasi dragi i odani prijatelji intenzivno rade na tome da nam pomognu... Kao ono 1999. godine... Neki od nas jos pamte tu pomoc...

  • ambasador

    18. septembar 2012 | 16:19

    Kirbi ce sve da pocisti..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA