≫ 

Bajden izvestio Kongres: "U NATO snagama na KiM 561 američki vojnik"

SAD nastavljaju da doprinose NATO snagama na Kosovu (KFOR) u saradnji sa lokalnim vlastima, bilateralnim partnerima i međunarodnim institucijama, kako bi sprečile ponovno izbijanje neprijateljstava na Kosovu - napisao je predsednik SAD Džozef Bajden

  • 5
Džozef Bajden, Džo Bajden Foto: Tanjug/AP

Predsednik Amerike Džozef Bajden uputio je pismo predsednici Predstavničkog doma Kongresa Nensi Pelosi kako bi je obavestio o raspoređivanju američkih oružanih snaga širom sveta, u kom je između ostalog naveo da je 561 američki vojnik angažovan na Kosovu i Metohiji, piše Gazeta ekspres.

Reč je o dopunjenom i konsolidovanom izveštaju o rasporedu američkih vojnika koji je pripremila Bajdenova administracija u skladu sa Rezolucijom o ratnim ovlašćenjima. Bajden je u pismu, upućenom 7. decembra, između ostalog naveo da je 561 američki vojnik angažovan na Kosovu.

- Sjedinjene Američke Države nastavljaju da doprinose NATO snagama na Kosovu (KFOR) u saradnji sa lokalnim vlastima, bilateralnim partnerima i međunarodnim institucijama, kako bi sprečile ponovno izbijanje neprijateljstava na Kosovu. Najmanje 561 američki vojnik je među otprilike 4.000 pripadnika KFOR-a - navodi se u pismu.

Video: Telegraf u helikopteru Kfora iznad Kosova i Metohije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    14. decembar 2021 | 08:20

    VREME JE DA NATO OKUPATOR NAPUSTI STBIJU POSLE 22 GODINE ZVERSTAVA NAD SRBIMA!!!

  • Nato fasisti

    14. decembar 2021 | 08:44

    I siptarski teroristi na srpskoj svetoj zemlji samo ce od boga biti kaznjeni

  • Boro

    14. decembar 2021 | 09:09

    Vrijeme je da se gubite sa svete srpske zemlje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA